Вхід | Реєстрація

Переплата таки існує

Чимало громадян, які були отримувачами субсидій, можуть кілька місяців не платити за газ.

Кілька днів тому Зоя Петренко, керівник Управління праці та соціального захисту населення в Кобеляцькому районі, під час розмови з кореспондентом «ЕХО» рекомендувала жителям району провести звірку стану розрахунків за спожитий газ. Зоя Іванівна прогнозувала, що чимало людей виявлять значні суми переплат. Це сталося після змін у ціні на газ та в порядку нарахування субсидій. Простіше кажучи, держава заплатила газовикам більше, аніж отримувачі субсидій спожили. За словами посадовця, суми переплат можуть коливатися в діапазоні від 500 до 2‑х тисяч гривень.

Працівники «ЕХО» перевірили озвучену Зоєю Петренко інформацію. Звичайно, з дозволу громадян. Дійсно, у всіх трьох людей, які погодились надати дані про себе та котрі й раніше отримували субсидію, була виявлена переплата за газ: від 1200 до 1500 гривень. Це означає, що протягом кількох місяців люди фактично можуть не платити за спожите «блакитне паливо». За них це зробила держава через систему нарахування субсидій.

Та в людей одразу почали виникати запитання. Вони не розуміють, як їм далі сплачувати за спожитий газ і як вирахувати момент, коли переплата вже закінчиться. Працівник газової служби пояснила, що кожного місяця у звичний для себе час громадяни мають заповнювати «порожні» платівки, вписуючи туди лише показники лічильника та кількість «спалених» кубометрів.

Схожу рекомендацію надав і Петро Маник, керівник підприємства «Кобеляцький район газопостачання». Петро Васильович пояснив:

— Тепер щодо того, як дізнатися, коли закінчиться переплата. Безумовно, кожен може самостійно вести таку бухгалтерію і вирахувати, коли закінчаться гроші, які заплатила держава. А можна щомісяця проводити звірку із нашими спеціалістами. При цьому зовсім необов’язково до нас іти чи їхати. Усе це можна зробити по телефону.

Номер телефону, за яким можна отримати інформацію про стан розрахунку за газ та провести звірку: 3-20-78 (із 8-ї до 17-ї, у п’ятницю до 16-ї).


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 липня 2015, 08:56 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації