Вхід | Реєстрація

У Полтаві онкохворий прикував себе наручниками до дверей апеляційного суду

У Полтаві онкохворий прикував себе наручниками до дверей апеляційного суду

Полтавець утік із лікарні та прикував себе наручниками до дверей апеляційного суду, аби рішення по його справі, яке прийняли, на його погляд, незаконно, скасували

Сергій Бойко стверджує, що в 2006 взяв кредит на двадцять років в банку «Райфайзен Банк Аваль» на суму 104 тис. грн, аби купити квартиру. За його словами, співробітники банку стверджують, що полтавець брав кредит у доларах, а відтак повертати борг йому треба в доларах, курс якого значно підвищився. Представники банку подали на чоловіка до суду, оскільки вважали, що умови кредитного договору чоловік не виконував — не сплачував у встановленому порядку та строки кредит та нараховані проценти. За словами Сергія Бойка, суд постійно переносили, а, коли він був на операції, провели без його участі. Ленінський районний суд прийняв рішення на користь банку, але полтавець подав апеляцію.

Окрім фінансових проблем, чоловік має проблеми зі здоров’ям — він онкохворий і проходить курс хіміотерапії. Коли розглядали справу в апеляційному суді, за кілька днів він подав клопотання щодо перенесення судового засідання, у зв’язку з погіршенням його самопочуття, проте, слухання відбулося, і суддя відхилив апеляційну скаргу полтавця. Через це чоловік вирішив діяти рішуче — втік з лікарні і прикував себе наручниками до дверей. Сергій Бойко, будучи прикованим, написав заяву до міліції, що банк та суди схиляють його до самогубства. Розмовляючи з представником правоохоронних органів, він заявив, що зараз йому морально дуже важко:

— Якщо, не дай Бог, я програю справу, я за себе не відповідаю. Я вчора був у психіатра, у мене вже нервовий зрив. Я або пригну з багатоповерхівки, або візьму в руки зброю.

Серед тих хто став на захист полтавця були активісти громадської організації, що захищає права валютних позичальників, та правозахисник Василь Ковальчук. Їм Сергій розповів, що у співробітників банку немає підтвердження того, що він брав валютний кредит, тому його не пускали на суд.

З часом до людей та Сергія вийшов суддя, який займався цією справою, та голова апеляційного суду. Звинувачення з боку активістів тривали, доки захисників не запросили пройти в кабінет судді та подумати над вирішенням цієї проблеми. Розмовляти ходили двічі, бо голова апеляційного суду та суддя, який займалися справою, давали, на думку активістів, розмиті обіцянки. Із другого разу судді запропонували вихід:

  1.     До п’ятниці пообіцяли затримати справу в апеляційному суді, що призупинить виконання судового рішення щодо виселення сім’ї Сергія з квартири.
  2.     Порадили якнайшвидше написати скаргу щодо рішення судді, аби його відмінили.
  3.     Подати позов про визнання кредитного договору недійсним.

Голова апеляційного суду та суддя, який займався справою, розповіли, що адвокат Сергія не надала належних документів, які підтверджували важкий стан Сергія на час судового слухання. Щодо клопотання про перенесення судового засідання, яке писав Сергій, розвели руками, мовляв, не бачили його. Активісти, які брали участь у розмові, звинувачували суддів в корупції та нарікали на їхню аморальність. У свою адресу активісти почули від представника міліції Сергія Білика, що ті піаряться на горі людини.


Автор: Ольга ДУДКА, «Полтавщина»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 липня 2015, 15:35 | Полтава | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації