Вхід | Реєстрація

Двадцять хвилин — два питання

Двадцять хвилин — два питання

Рівно стільки часу зайняв розгляд депутатами питань порядку денного тридцять дев’ятої позачергової сесії Кобеляцької районної ради.

На засідання прибули 33 із 56 районних обранців. Перше питання стосувалося схвалення та співфінансування проекту «Придбання шкільних автобусів для Шенгурівської та Озерянської територіальних громад». Його суть розкрила голова райдержадміністрації Таміла Шевченко.
Вона розповіла, що Кобеляцька РДА для участі у конкурсному відборі інвестиційних програм і проектів, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного Фонду регіонального розвитку, подала три проекти:
— Це будівництво дитсадка в селі Василівка, спортивний майданчик зі штучним покриттям у місті Кобеляки та придбання шкільних автобусів. У неділю регіональна комісія ОДА з подання проектів прийняла рішення обрати проект про придбання двох автобусів. У неділю працівники РДА передали необхідний пакет документів, а в понеділок його відвезли в Київ. Та виявилось, що до цих документів потрібно прикріпити і рішення сесії райради про співфінансування (10 відсотків від суми або 158,2 тисячі гривень).

Голова РДА пояснила, чому автобуси пропонується придбати для Шенгурівської та Озерянської територіальних громад:

— У Шенгурівську школу підвезення учнів та педколективу здійснюється мікроавтобусом, який орендується в Придніпровському спецкар’єрі. Дата його випуску — 2003 рік. Він розрахований на 13 місць, а підвозиться 25 учнів і два вчителі. Тобто, цей транспортний засіб не відповідає жодним вимогам і нормам. Це при тому, що у Шенгурівську школу ходять діти з Лучок, Правобережної Сокілки, Перегонівки і Гарбузівки.

Зі слів Таміли Шевченко, до Озерянської ЗОШ підвозять 67 учнів та 15 педпрацівників із Морозів, Просяниківки, Солошиного, Комендантівки, Григоро-Бригадирівки, Дабинівки, Пилипенок, Колісники й Новоселівки. Автобус випущений у 2003 році і розрахований на 25 місць. Цей транспортний засіб здійснює в один бік п’ять маршрутів, протяжністю 115 кілометрів. Отож, додатковий автобус цій громаді необхідний терміново.

— Я не впевнена, що цей проект стовідсотково підтримають у Києві, та сподіватися на це варто, — резюмувала Таміла В’ячеславівна.

Депутати одноголосно підтримали рішення про співфінансування проекту.

Наступне питання «Про внесення змін і показників до районного бюджету на 2015 рік» висвітлив Андрій Дацко, начальник фінуправління РДА.

— Міська рада прийняла рішення про передачу 97 тисяч гривень до бюджету райради. З цих коштів 53 тисячі спрямують на відділ освіти (50 тисяч — ремонт покрівлі в ЗОШ № 2, три — облаштування майданчика зі штучним покриттям), 20 тисяч передадуть ЦРЛ для зубопротезування учасників АТО, 24 — Центру ПМСД для придбання медикаментів і паливно-мастильних матеріалів.

Цей проект рішення депутати також підтримали.

Отож, розглянувши за двадцять хвилин два питання, сесійне засідання завершилось.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 липня 2015, 10:51 | Кобеляки | Суспільство


1. Андрейко / 26 липня 2015, 22:29
мірошніченко написав на мене заяву в мілі цію що я сказав на депутатів що вони скоти вонючі Він і кабак виписували собі премії і доплати по 2 тисячі гривень коли країна в вогні і гинуть люди кабак на тортах заробляє по 20 тисяч гривень Люди ви що раби чи що Вас грабують дурять а ви мовчите Хто писав що таміла шевченко збирала тітушок За що гинуть люди За жирних керівників
2. вільний перехожий / 29 липня 2015, 00:21
Прикро, що істоти , які ніколи не займались суспільно корисною справою дають коментарі.за своїми пллечима залишили лише заплаканих ветеранів у яки х були вкрадені нагороди та продані цій істоті.і він ще коментує. Згадай краще мірченка та вкрадені ікони які ти в нього купував та відсудженуну квартиру у львові у законного спадкоємця.твої коментарі лише підвищують рейтинг теперішій владі.
3. гість / 29 липня 2015, 08:09
а ну--а ну...отутечки конкретніши --якщо можна...
4. саша ставицький / 29 липня 2015, 09:25
2.вільний перехожий
«льний перехожий / сьогодні, 00:21 Вставити цитату
Прикро, що істоти , які ніколи не займались суспільно корисною справою дають коментарі»

Ви і себе відносите до тих істот?Якщо чоловік написав про зловживання влади , то це не значить , що його потрібно називати істотою.Ви очевидно також у владі застібаєте комусь штани.Якщо у Вас є факти , що Андрейко когось пограбував , то напишіть заяву в поліцію , а ображати не треба.
5. Андрейко / 29 липня 2015, 13:59
2.вільний перехожий
«Прикро, що і»

ти що по ночам не спиш рахуєш ікони й ордени ті що я продав Тобі пільги зняли чи шо Те що я ікони продаю і ордени це і так всі знають а що ти на своїй посаді зробив для заплаканих ветеранів Подарив гвоздічку Ви хоч гроші за квіти віддайте
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації