Вхід | Реєстрація

Сесія закінчилась демаршем

Депутати посварилися через два питання. Перше стосувалось виділення грошей на завершення будівництва Меморіалу українському козацтву, друге — проведення ярмаркової торгівлі на площі Перемоги.
Коли о 15:02 секретар міськради Сергій Галушко провів перекличку, то виявилось, що в залі не вистачає депутатів для того, аби голосувати і приймати рішення. Вчасно на сесію прийшли лише 15 міських обранців. Інші були зайняті більш важливими для них справами. Між іншим, деякі міські депутати не ходять на сесії ледве не роками. У наступному номері «ЕХО» ми опублікуємо інформацію про те, хто із міських та районних обранців є найбільшим прогульником, а хто дисципліновано виконує свій громадянський обов’язок.
Після того, як стало зрозуміло, що кворуму в залі немає, присутні почали дзвонити своїм колегам, прохаючи їх прибути на сесію. Та через п’ять хвилин у зал зайшов Олег Безкібальний і сесійна робота розпочалась. Трішки згодом прибули Віктор Фесюра, Валентина Семиног та Сергій Шапка.
У порядку денному значились п'ятнадцять питань. Усі вони були попередньо обговорені під час засідань постійних комісій. Можливо, через це, можливо, з інших причин, але сесія проходила дуже спокійно, навіть нудно, в порівнянні із бурхливими сесійними засіданнями районної ради.
Спочатку депутати вислухали доповідь Надії Назарової, котра у міськраді очолює фінансовий відділ. Вона озвучила інформацію про стан виконання міського бюджету за перше півріччя та пропозиції щодо внесення змін до міського бюджету. Міський бюджет у першому півріччі виконаний на 193 відсотки. До загального фонду надійшло 2 мільйони 819 тисяч гривень, до спеціального — майже 83 тисячі.
Потім депутати почали розподіляти 1 мільйон 359 тисяч 647 гривень та 19 копійок. Саме такою є сума перевиконання бюджету. Розподілили все, за виключенням 19 копійок. На утримання та ремонт доріг додали ще 482 тисячі, окрім тих грошей, що були виділені раніше. На придбання лавочок, урн, ліхтарів виділили 20,5 тисячі, ще на 180000 дотували «Міську сервісну службу». 160 тисяч направили на вуличне освітлення, 25 — на капремонт житлового фонду, 50 — на придбання дитячих ігрових комплексів. Виділили гроші у вигляді субвенції і на потреби району. Вони підуть на ремонт даху в школі № 2, придбання лікарських засобів, ремонт спортивного майданчика зі штучним покриттям та зубопротезування учасників АТО. Усі ці витрати особливої дискусії не викликали. Лише Володимир Рева нагадав, що ініціатором виділення коштів на зубопротезування стала громадська організація «Сили Громади-2015». На що міський голова Олександр Ісип зауважив:
— Це не принципово. Гроші виділяє міська рада, тому немає потреби «піарити» свою громадську організацію.
Також Рева запитував, чи є проекти на всі ремонти доріг. Йому відповіли, що з проектами в будь-який момент може ознайомитись не лише депутат, а й звичайний житель Кобеляк.
Коли всі бюджетні питання були проголосовані, Володимир Рева сказав:
— Я прошу відкликати мій голос.
Своє рішення депутат пояснив тим, що вважає зайвим виділяти 240 тисяч гривень на добудову Меморіалу українському козацтву. На його думку, доцільніше направити ці гроші на інші потреби. Реву підтримав присутній на сесії громадський активіст Андрій Дубина. Але рішення вже було прийняте.
Ось так сесія потихеньку йшла до завершення. Емоції «вибухнули» під час розгляду 14 питання. Володимир Рева та Андрій Дубина попросили депутатів дати дозвіл на проведення ярмаркової торгівлі на площі Перемоги. Вона, за словами промовців, матиме характер благодійної. А всі виручені кошти підуть на потреби солдатів у АТО. Адже у кобеляцьких волонтерів уже немає грошей. Вони мають борги в сумі близько 20 тисяч гривень. Щоправда, у своїх виступах так і не змогли пояснити, чим їх ярмаркова торгівля буде відрізнятися від незаконної, котра вже кілька років відбувається на так званій Підкові. Депутат Мужайло запитував, хто забезпечуватиме безпеку, якщо педагоги приведуть на благодійний ярмарок учнів шкіл. Йому відповіли, що це робота міліції. Міський голова був у своєму виступі досить категоричним:
— Я можу пояснити, чому не голосуватиму за дозвіл на проведення ярмаркової торгівлі. Я взагалі був і залишаюся противником незаконної торгівлі на Підкові. Нам пропонують те ж саме, окрім того, що гроші на Підкові збиратиме нова організація. Справді хочете провести благодійний ярмарок? Будь ласка, міська влада прийме рішення і виділить для вас вулицю Касьяна. Її перекриють раз на місяць для руху транспорту — і торгуйте, збирайте гроші на благодійність.
У результаті під час голосування не вистачило голосів для прийняття позитивного рішення. Одразу «спалахнули» пристрасті. Посипались взаємні обвинувачення. Володимир Рева демонстративно покинув сесійну залу. За ним вийшли ще кілька депутатів. Кворуму для подальшої роботи вже не було і Олександр Ісип закрив сесію.
Після закінчення засідання ми попросили двох його учасників прокоментувати ситуацію із голосуванням щодо ярмаркової торгівлі та грошей на меморіальний комплекс.
Секретар міськради Сергій Галушко:
— Керівництву міськради пробують пред’явити претензії щодо недостатньої уваги до потреб учасників АТО. Так от, це — неправда. Наведу цифри. Вони, як відомо, аполітичні і у виборчій кампанії, яка вже розпочалася, участі не беруть. І ось про що вони свідчать. На початку року депутати в цьому залі проголосували за виділення 194 тисяч гривень у якості допомоги кобелячанам, мобілізованим до лав Збройних Сил України. Хлопці отримали вже майже сто тисяч. Сім’ям Бабенко і Салогуб, чиї родичі загинули в АТО, виділили по 10 тисяч. Інші отримують по тисячі-дві. Крім того, 20 тисяч виділили на зубопротезування. А щодо виділення грошей на пам’ятник. Вони будуть потрачені на створення цілого відпочинкового комплексу, подібного до того, що вже існує біля пам’ятника Шевченку. Там будуть доріжки, ліхтарі, лавочки. Кобелячани заслуговують на те, щоб мати пристойні місця для відпочинку.
Володимир Рева, депутат міськради:
— На жаль, колеги мене і моїх однодумців неправильно зрозуміли. Можливо, це й наша провина, що не зуміли все пояснити. Що ми хочемо… Ми хочемо проводити дійсно благодійний ярмарок. Причому — не щотижня. Можливо, раз на місяць, можливо, ще рідше. Думали, що нам дадуть дозвіл хоча б на одноразову акцію. А там стало б зрозуміло: вдалий це задум чи ні. Щодо пам’ятника. Я особисто вважаю, що гроші доцільніше було б направити на підготовку до зими міських навчальних закладів. Не розумію, що там реконструювати чи ремонтувати. Пам’ятник встановили лише два роки тому.
Гроші, виділені на Меморіальний комплекс, уже «проголосовані». А ось щодо ярмарку, то депутати ще можуть прийти до згоди.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 липня 2015, 11:47 | Кобеляки | Суспільство


1. Андрейко / 26 липня 2015, 22:38

Коментар видалено за порушення пункту 2.1 Правил користування сайтом
2. гість / 26 липня 2015, 23:11
А правда Андрейкова--колонки потрібні як мінімум-автостанція-- оптові бази лікарня--усі школи--стадіон--ринок--пляжі--та й по вулицях із пожвавленим рухом--(А В НАС ВСЕ НАОБОРОТ--НА КАЖДОМУ ВУГЛІ--ТО КВАС ПО 4-5 ГРИВЕНЬ-ТО НАПІЙ ІЗ СУЦІЛЬНОЇ ХІМІЇ--не в кожної бабусі чи то хватить копійок на таку водичку....

Р.S.прошу до обговорення --вибори на часі--депутати-флаг вам в руки....
3. Адекватник / 27 липня 2015, 08:46
1.Андрейко
«
Р.S.прошу до обговорення --вибори на часі--депутати-флаг вам в руки....»

Що тут обговорювати. Колонки були, їх Ісип з Галушкою навмисне познімали. Жоден із депутатів піднімати цього питання не буде, по причині озвученій Андрейком. Сам же народ де.білізований ящиком настільки, що вже нічого не розуміє і однозначно вибере тих самісіньких депутатів і того самого мєра. Оце я написав і спостерігійте як на мене тут накинуться захисники мерії і економних витрат води.
4. саша ставицький / 27 липня 2015, 09:52
Зараз гловне козацтво , там можна буде поцупити і собі , а ремонт шкіл і садочків за рахунок батьків.Ну а депутати - команда Ісипа у них у кожного свої заботи.
5. Адекватник / 27 липня 2015, 17:12
4.саша ставицький
«Зараз гловне козацтво , »

Прикольно, що з них такі козаки, як з мене мірошник. Оце якраз про таких козаків, подивись Посилання на www.youtube.com
6. Гай Фокс / 27 липня 2015, 18:55
5.Адекватник
«Оце якраз про таких козаків, подивись Посилання на www...»
Ех, Валєра-Валєра, повторятися ти почав. Мабуть старієш. Чи, можливо, криза жанру?
7. саша ставицький / 27 липня 2015, 21:23
ну і кликухи у чиновників міської ради , самі ФОКСИ.
8. Житель / 28 липня 2015, 18:10
Вражають масштаби коштів для будівництва Меморіалу, в той час, коли в центрі міста руйнується пам*ятник Богдану Хмельницького, лавки навкруги нього, дитячий майданчик, що навпроти нього не обслуговувався (оновлення лакового покриття, поточний ремонт будівлі) з моменту встановлення, а парк в якому він знаходиться потребує оновлення, недобудована будівля пожежного депо, а Кобеляцькі пожежники знаходяться в будівлі, яка офіційно визнана аварійною з 1988 року, та багато інших проблемних питань. Так, необхідно створювати нові комплекси, майданчики та інші блага, але можливо після того як забезпечити належне утримання того, що вже створено та довести до логічного фіналу розпочате будівництво (розумію, що керівництво міста на рахунок пожежного депо буде стверджувати, що це не їхнє діло, так як частина державна, а не місцева, але в ній проходять службу більшість жителів Кобеляк, і коли вони роблять свою нелегку роботу, жодного разу не запитали хто яких політичних чи інших поглядів, хто якої національності, і за який бюджет чи рахунок утримується та чи інша будівля. Вони роблять свою роботу, а після неї повертаються в сарай). Можливо необхідно переглянути пріоритети в розподілі бюджету міста, щоб не отримали результат - в одному місті створили, а в іншому отримали руїну, тільки тому,що вчасно не вклали мінімуму в утримання та обслуговування. І знову запустимо колесо створення, вишукування та освоєння коштів...
9. саша ставицький / 28 липня 2015, 18:48
хІБА НЕ ЗРОЗУМІЛО , ЩО КОЗАЦТВОМ ДУРАЧАТЬ НАРОД.Те , що було вчора гудять , а те про що ніхто достеменно не знає перетворюють в памятники.Там ще добавлять пару ядер та кілька метрів заасфальтують і закінчаться гроші.Хорошо , як міський голова романтична натура.
10. Адекватник / 28 липня 2015, 23:25
9.саша ставицький
«КОЗАЦТВОМ ДУРАЧАТЬ НАРОД.Те , що було вчора гудять , а те про що ніхто достеменно не знає перетворюють в памятники»

Тут ти правильно мислиш.
9.саша ставицький
«міський голова романтична натура»

А тут явно помиляєшся. Ніякий він не романтик, він практичний і прагматичний тільки не для вас.
11. Адекватник / 28 липня 2015, 23:27
8.Житель
«Вражають масштаби коштів для будівництва Меморіалу, в той час, коли в центрі міста руйнується пам*ятник Богдану Хмельницького»

Вчіть історію. Богдан дуже "насолив" пращурам тих, кого дурні, які величають себе патріотами привели до влади, тож того памятника скоро взагалі не буде. Справа часу.
12. Адекватник / 28 липня 2015, 23:40
6.Гай Фокс
«повторятися ти почав. Мабуть старієш.»

Повторєніє мать ученія. Он подивись укрТВ там одну і ту саму брехню по сто разів повторюють. Я ж брехні не пишу. А від старості ще нікому не вдавалося застрахуватися.
13. Адекватник / 28 липня 2015, 23:43
7.саша ставицький
« в центрі міста руйнується пам*ятник Богдану Хмельницького»

Того памятника скоро взагалі не буде. Вивчайте хоч трішки історію. Богдан дуже "насолив" тим, кого привели до влади ті, хто безпідставно возомніл себе патріотами України.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації