Вхід | Реєстрація

«У районі проживає 42 586 чоловік»

«У районі проживає 42 586 чоловік»

У понеділок відбулось розширене засідання колегії при голові Кобеляцької РДА, на якому обговорили економічний і соціальний розвиток району та виконання бюджету за І півріччя цього року.

Першим перед присутніми прозвітувався завідувач сектору економічного розвитку і торгівлі Микола Тюпка. Микола Васильович розповів, що місцеві органи державної влади працюють відповідно до завдань, визначених Програмою економічного і соціального розвитку Кобеляцького району на 2015 рік, яка затверджена 24 лютого рішенням 34 сесії райради.

— Виробничу діяльність у галузі промисловості здійснюють завод продтоварів «Мрія», видавництво «Кобеляки», товариства «Придніпровський спецкар’єр», «Зоря», підприємство «Кобеляки Світ», — говорить доповідач. — У І півріччі цього року в сільськогосподарських та фермерських господарствах району вироблено 5,6 тисячі тонн м’яса. Поголів’я великої рогатої худоби становить 2278 голів, корів — 1173, свиней — 35,5 тисячі. Надій молока в розрахунку на середнє поголів’я корів — 2344 кілограми.

Згідно інформації, озвученої Миколою Тюпкою, майже незмінними залишаються ціни на борошно пшеничне, хліб, макаронні вироби та молочні продукти. Подорожчало м’ясо свинини на 20 відсотків (78 гривень за кілограм), цукор — на 5 відсотків (13 гривень за кілограм).

— За рахунок коштів міського бюджету товариством «Будсервіс» проведено ремонт доріг у Кобеляках на суму 868,3 тисячі гривень, — продовжив завідувач сектору економічного розвитку. — Працівники філії «Кобеляцький райавтодор» виконали ямковий ремонт дороги Р-52 на суму 1 мільйон 456 тисяч. За підтримки швейцарсько-українського проекту «DESPRO» реалізується проект із будівництва водорозподільчої мережі в Красному на суму 1,7 мільйона гривень.

Зі слів доповідача, при сприянні районного Центру зайнятості працевлаштовані 824 чоловіки, участь у оплачуваних роботах взяли 576 чоловік, професійне навчання отримали 334 чоловіки, 9 осіб пройшли навчання з основ підприємницької діяльності та отримали одноразову допомогу для започаткування власної справи. Станом на 1 липня заборгованість із виплати заробітної плати в районі становить 217,2 тисячі гривень.

На завершення свого виступу Микола Тюпка повідомив, що в районі проживає 42586 чоловік, у тому числі міського населення — 15031, сільського — 27555. Кількість народжених — 177, померлих — 428. Прибуло в район 245 чоловік, вибуло — 188.

Виконання бюджету району за І півріччя 2015 року підсумував Андрій Дацко, начальник фінансового управління РДА.

Він зазначив, що бюджет району за доходами загального та спеціального фондів склав 105 мільйонів 771,7 тисячі гривень. Понад план надійшло 6 мільйонів 940,7 тисячі. Базової дотації з держбюджету отримано 2 мільйони 515,8 тисячі. Додаткова дотація з обласного бюджету становить 1 мільйон 861,1 тисячі.

— Із 29 місцевих бюджетів району 27 забезпечили виконання затверджених планових показників доходної частини, — наголосив Андрій Іванович. — Із 9 видів податкових надходжень планові показники виконано по шести.

Як повідомив начальник фінуправління, видаткова частина зведеного бюджету району освоєна у сумі 102 мільйона 296,3 тисячі гривень.

Після розгляду цих питань, голова РДА Таміла Шевченко попрохала представника ДСНС розповісти про надзвичайні випадки, які трапилися в районі. Віталій Безкібальний повідомив, що 25 липня до Кобеляцької ЦРЛ були доставлені хлопчик 2014 року народження з опіками І-ІІ ступенів та чоловік 1975 року народження з термічними опіками ІІ-ІІІ ступенів. Наступного дня в лікарню привезли 6‑річного хлопчика-утопленика. А поряд із селом Красне сталася дорожньо-транспортна пригода, у якій водій загинув на місці.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 липня 2015, 15:48 | Кобеляки | Суспільство


1. Андрейко / 4 серпня 2015, 21:33
правільніше було б сказати економічний недорозвиток Адміністрація існує тільки для того щоб повідомити нам скільки фермери накосили пшениці та скільки люди виростили мяса та ще вони люблять дарувати один одному букети квітів вітати один одного Чомусь не розказують скільки людей померло від голоду та від неотриманої мед допомоги Чомусь мовчать про завоняні свинячим лайном Білики мовчать про бездіяльність міліції прокуратури Це влада пристосуванців Вони служили кучмі ющенку януковичу при яких владу називали бандитською Так яких реформ і якого місцевого самоврядування ви від них хочете Їм аби капало в карман із банкоматуі все Кругом розвал беззаконня а вони рапортують про якісь досягнення а самі риються в неділю в секонд хенді
2. саша ставицький / 5 серпня 2015, 09:10
Наведене вище , кидає в шок.Це справжній геноцид українців.Адже в Кобеляцькому районі зовсім недавно було більше 70 тисяч населення.Ця банда знищує українців.Не говорю , що вони зробили з економікою .В одному колгоспі , наприклад у Марківці було більше скоту , ніж зараз у районі.Зате чиновників не стало менше.То чим же вони займаються .І вони ще розповідають , що отримані надпланові надходження...Рахували , коли гривня вартувала 8 $ , а надходження рахують , коли 22грн за дол.
3. Степан / 5 серпня 2015, 10:24
Багато люду виїхало до Європи,скоро наші внуки виїдуть, то ще поменша.а ми вже якось доживем .
4. Микола Гу3ченко / 5 серпня 2015, 10:45
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
2.саша ставицький
«зовсім недавно було більше 70 тисяч населення»

Та не кажи, Саня! А перед тим було 340 тисяч!!! А перед тим - 600!!! Йобані масони...
5. Нью / 5 серпня 2015, 11:56
1.Андрейко
«вони рапортують про якісь досягнення а самі риються в неділю в секонд хенді»

))))))
Оце так мем получився. І Подерв’янський краще б не сказав.
6. Гість / 5 серпня 2015, 13:14
4.Микола Гу3ченко
«Та не кажи, Саня! А перед тим було 340 тисяч!!! А перед тим - 600!!! Йо.бані масони..»

Тут може бути лише два варіанти, або таки вони, або такі як ти "патріоти". А, про Путіна ще забув. Він гад, ще в 17-му зробив революцію, а потім голодомор.
7. шофер / 5 серпня 2015, 23:57
1.Андрейко
«.... а самі риються в неділю в секонд хенді »
то вони для солдатів АТО відбирають одежину, щойно свіжий завоз
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації