Вхід | Реєстрація

22 кілограми риби за 21 тисячу гривень

22 кілограми риби за 21 тисячу гривень

У п’ятницю в Світлогірському затримали браконьєрів. Операцію провели рибінспектор та єгер спільно з працівниками ДАІ.

Дніпродзержинське водосховище здавна манить любителів легкої наживи. Нерідко браконьєрами стають люди, які мешкають поряд із водоймою. Дехто з місцевих жителів із цього приводу навіть жартує. Мовляв, як можна жити біля водосховища і не браконьєрити.

«Герої» нашої розповіді, напевно, також дотримуються цього правила. Оскільки вони є мешканцями Світлогірського та ще й любителями рибалити сітками.

Розповідає Богдан Царичанський, головний державний рибінспектор Полтаварибохорони:

— Увечері в четвер ми з Олександром Тараненком, єгерем Кобеляцького МРГ, вийшли на чергування. Помітили, що з очерету виплив моторний човен і рушив на велику воду. Вирішили дочекатися його повернення. А щоб не пропустити, то підключили працівників взводу з обслуговування стаціонарного поста № 2 на чолі з Василем Кіптілим, які чатували на рибалок із берега.

Зі слів рибінспектора, фактично о дев’ятій годині ранку човен знову з’явився на горизонті. У ньому сиділи двоє чоловіків.

— Ми, тримаючись на відстані, попрямували за ними, — продовжує Богдан Царичанський. — Сподівалися, що вони пришвартуються до пристані, але човен звернув на кілька метрів раніше, в очерет. Тоді я вискочив на пристань і побіг по трапу до берега. Доки рибалки пришвартувались, встиг порівнятись із ними. Тож у порушників не було часу, щоб викинути сітку з уловом у воду.

Затримавши правопорушників, чоловіки зателефонували в Кобеляцький райвідділ міліції. Невдовзі для перевірки прибула слідчо-оперативна група.

Вони виявили, що затримані чоловіки (54‑х та 40‑а років) є місцевими жителями. При огляді у рибалок вилучили 92 тарані, 53 окуні та 4 карасі. Усього 22 кілограми риби. Згідно українського законодавства, цей улов обійдеться світлогірцям у 21 тисячу 393 гривні, так як вони грубо порушили Правила любительського та спортивного лову на водних об’єктах.

Крім риби, у правопорушників вилучили човен «Южанка», двигун «Вихрь-30» та сітки загальною довжиною 205 метрів.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 серпня 2015, 15:59 | Кобеляки | Кримінал
1. Андрейко / 5 серпня 2015, 22:27
Мені покидьки врачі дитину покалічили і суд присудив мені батькові покаліченого сина 10 тисяч гривень компенсації А тут за 20 кг риби 20 тисяч гривень штрафу У головного лікаря Супруненка зарплата 15 тисяч гривень За каліцтво дитини я судився 8 років аСупруненко в цей час жив собі припіваючи попивав коньячок Його покривав слідчий чернявський та інші поплічники
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації