Вхід | Реєстрація

«А ми з вами бур’яни поділити не можемо»

«А ми з вами бур’яни поділити не можемо»

23 липня відбулося засідання постійної комісії районної ради з питань екології та раціонального природокористування.

Головні питання, які розглядалися на повістці денній, — звернення жителів Радянської, Орлицької, Вільховатської та Лучківської сільських рад щодо діяльності керівництва регіонального ландшафтного парку «Нижньоворсклянський» та лист Полтавської ОДА про доцільність перебування на посаді директора парку Миколи Гергенкопа.

Протягом засідання директору РЛП вказували на порушення в його роботі, а він захищався.
Була озвучена інформація, що на території водного плеса природно-заповідної зони проводиться промисловий вилов риби.

Це твердження Микола Гергенкоп заперечив:

— На сесії райради приймалося рішення про заборону промислового вилову. Тож працівники парку лише контролюють його дотримання.

Заяви з приводу своєї причетності до заборони ліцензованого полювання на дикого кабана Гергенкоп також спростував:

— Нагадую, що адміністрація парку не має права надавати такі ліцензії. Цим займаються спеціально уповноважені органи місцевої влади.

Зі слів директора ландшафтного парку, на малих островах, поблизу Новоорлицьких Кучугур, періодично проводяться «царські» полювання. Для цього там побудовані спеціальні вишки. А ліцензія коштує 8-10 тисяч гривень. Їх організатором є інспектор парку. Він же — засновник мисливсько-рибальського товариства «Філін».

Як пояснив Микола Гергенкоп, по всіх пунктах, які вказувалися в листі голови ОДА, проведена робота:

— Папери для реєстрації човна підготовлені, залишилося зібрати на це кошти. Під час відпустки я пройшов навчання на керування плавзасобом і невдовзі документи будуть на руках. Порушення, які були допущені стосовно охорони праці і техніки безпеки, усунуті.

Цільове використання бюджетних коштів керівництвом ландшафтного парку підтвердила присутня на нараді бухгалтер. Вона ж зазначила, що майже на всі межі парку виготовлена документація.

Керівник фракції «Батьківщина» Ніна Ясинська звернулася до комісії з проханням розглянути питання появи в районі товариства «Філін»:

— Ні для кого вже не секрет, що серед його засновників є впливові люди з області, які займаються цькуванням керівника ландшафтного парку, щоб самостійно там управляти. Так от, шановні, до жовтня у вас цей номер не пройде. Забудьте й думати.

Олег Сєров запевнив, що він єдиний керівник товариства «Філін». І створювалося воно разом із іншими.
— Ми єдині з п’яти господарств, які зачіпають територію ландшафтного парку, виділяємо кошти, — відмітив Сєров. — На платних послугах також заробляє найбільше «Філін». Під час нересту ми не витратили жодної бюджетної літри палива, а провели його успішно, за що й були відзначені.

Виступив на зібранні і директор Департаменту екології та природних ресурсів ОДА Ігор Піддубний. Він попрохав депутатів краще розібратися з роботою Миколи Гергенкопа, яка повинна відповідати законодавству.

Далі присутні почали обговорювати питання відкриття сезону полювання. Точніше, згадали про домовленості мисливцям Кобеляцького району полювати за єдиною відстрілочною картою.
Заступник голови РДА Олександр Шуліка зазначив, що в районі з восьми господарств два функціонують виключно для оплати внесків:

— «Василівське» з п’ятьма тисячами гектарів абсолютно не має живності. Теж саме можна говорити про сухинівський «Ремез». Пропоную цим депутатським корпусом розглянути доцільність роботи таких господарств. Можливо, їх потрібно приєднати до сусідніх.

Крім того, Олександр Миколайович нагадав Олегу Сєрову про засідання в міській раді, де той погодився на створення районної асоціації мисливців і рибалок:

— У державі є набагато важливі проблеми, а ми бур’яни поділити не можемо.

Керівник районної організації УТМР Валентин Панічевський закликав Олега Сєрова не ділити мисливців, а приймати в першу чергу місцевих.

На завершення Володимир Білоусько, голова фракції ВО «Батьківщина», підсумував зібрання словами Тараса Шевченка:

— Не було люди правди, нема та й не буде. У кожного з вас в цьому залі свої інтереси. Та якщо ми не будемо дотримуватися закону, то не знайдемо спільної мови.

Наступне засідання депутати вирішили зробити виїзним і провести його на території мисливсько-рибальського товариства «Філін».


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 серпня 2015, 10:23 | Кобеляки | Політика


1. Рыболов / 1 серпня 2015, 18:48
Интересно узнать, зачем убрали предыдущего директора? Кто-то знает официальную версию? Смею предположить, что он мешал многим деребанить во всех отношениях территорию парка. Изначально ведь было ясно, ставить профана и крохобора Гергенкопа - тупик. А теперь разрулить никак не можете! Удивляет (правда ничего удивительного) позиция Ясинской, которая защищает Гергенкопа - ставленика регионалов. Надо полагать, что в райраде коалиция и оппозиция очень дружны? Это необходимо учесть на предстоящих выборах. Ведь это показатель.
2. Андрейко / 1 серпня 2015, 21:10
прибрали тому що їсти хочуть а той з бородою був він не місцевий він не з кобеляцької мафії Людям все одно хто їх обкрадатиме Лохи вони всі понімаєш І їм все одно хто з якої пар тії Зараз і завжди кожен за себе Ви ж читали що вони під голод дітей своїх жерли варили в казанах і жерли Я боровся за права цих людей які оказалися байдужими лохами так мені дітей пожерли А ви думаєте що когось хвилює гергенкоп чи той вчений з бородою Людям все по х хоча вони давно вже не люди Про це ще писав давно наш братан Тарас Шевченко
3. Гість / 2 серпня 2015, 00:04
1.Рыболов
«Надо полагать, что в райраде коалиция и оппозиция очень дружны?»

І коаліція і опозиція ходить у жидомасонський Ротарі клуб, який усим і керує. Без вступу до нього, жоден громадянин не буде призначений на більш менш значиму посаду. Це аналог КПСС.
4. Гість / 2 серпня 2015, 00:53
2.Андрейко
«Ви ж читали що вони під голод дітей своїх жерли варили в казанах і жерли »

Читали. Вони доскакались на майданах, що ось зимою знову істи будуть, можливо навіть сирими, бо грошей на варку не вистачить. Газ дорогуватий.
5. Рыболов / 2 серпня 2015, 13:45
Насколько я знаю на природно-заповедных территориях, которым является и Нижневорсклянский парк, существование охотничьих хозяйств запрещено. Но не смотря на это на территории парка существует 4 охотхозяйства, в том числе и то, основателями которого являются депутаты Кобелякской райрады. И почему Игорь Поддубный, который якобы хочет навести порядок, допустил вынесения вопроса о создании этих хозяйств на сессию облрады в 2013 году, когда в области происходило перераспределение террритории. Он подставил депутатов облрады, а они не разобравшись, что низовье Ворсклы природно-заповедный объект - тупо проголосовали за это. Это незаконное решение необходимо отменить, а виновных наказать.
6. Рыболов / 2 серпня 2015, 13:58
Вспомнил название охотколлектива депутатов - Артемида (заправляет Рафальский, бютовец). "Слуги народа" сами нарушают законы, а от других что то требуют. Мне известно, что именно Ясинская со своими подельниками инициировала увольнение Попельнюха (предыдущего директора), не против была кандидатуры ныне опального, а взамен получила БТИ.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації