Вхід | Реєстрація

Автобус поїхав без водія і збив стовп

Автобус поїхав без водія і збив стовп

Пригода сталася вранці 4‑го серпня на території автостанції. На щастя, під колеса ПАЗа не потрапив ніхто із випадкових перехожих. Автобус зупинився, збивши бетонну опору лінії електропередач.

Автобус ПАЗ, що належить приватному перевізнику Пергат, стояв на парковці на території автостанції. Як стверджує водій автобуса, він вранці поставив транспортний засіб на ручне гальмо, на всяк випадок увімкнув швидкість і на деякий час лишив його без нагляду. Близько 8:20 автобус раптово покотився і, проїхавши через подвір’я автостанції, врізався у бетонну опору лінії електропередач. Від удару у ПАЗа тріснуло лобове скло і утворилася вм’ятина спереду з правого боку.

Незабаром на території автостанції з’явилася сама Зінаїда Пергат, перевізник, яка, зокрема, обслуговує маршрут Нові Санжари — Пологи. За цим маршрутом об 11:00 і мав вирушити згаданий автобус ПАЗ.
Коли за деякий час на автостанції з’явився кореспондент «ЕХО», Зінаїда Григорівна повідомила йому, що усі питання вже залагодила:

— І з РЕСом, і з ГАІ. Електроопору ми поставимо. Автобус був не на маршруті, так що ніяких проблем немає! — запевнила перевізник. — Ми 19 років їздимо і в нас жодної аварії не було.

Оскільки ні працівники автостанції, ні сама Зінаїда Пергат не викликали на місце події інспекторів ДАІ, робити це довелося авторові. Чим він викликав неприховане обурення перевізника.

— Автобус був не на маршруті! Що з того, що він покотився?! Я тоже можу йти, упасти і ногу зламати! А при чому тут ГАІ? Ми з РЕСом усе вирішили, до нас претензій немає. Ходять тут усякі — робити вам нічого!

Близько 11:30 на автостанцію приїхав інспектор ДАІ Олександр Мокляк. Він встиг якраз вчасно, адже пошкоджений «ПАЗ» уже вантажили на евакуатор. Оглянувши місце події та поспілкувавшись із водієм, інспектор з’ясував, що ручне гальмо на автобусі працювало, а у перевізника був на руках документ про технічну справність ПАЗа. Незрозумілим лишилося одне: як справний автобус міг самовільно покотитися?

— Може, він двері не закрив, жарко ж. Хтось заліз, щось нажав, — висунула припущення Зінаїда Пергат.
До розмови долучився інший інспектор ДАІ Анатолій Андреєв, який нагадав і водію, і власниці автобуса правила дорожнього руху:

Пункт 15.12. Водій не повинен залишати транспортний засіб, не виконавши усіх дій, щоб не допустити його самовільний рух, проникнення у нього та (або) незаконне заволодіння ним.

У підсумку на водія автобуса склали адміністративний протокол. Пошкоджений автобус забрав евакуатор. А Зінаїда Пергат пообіцяла представникам РЕСу та селищної ради, що найближчими днями власним коштом відновить збиту опору. На щастя, під час незвичайної пригоди ніхто із людей не постраждав.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 серпня 2015, 11:12 | Нові Cанжари | Надзвичайне
1. шофер / 7 серпня 2015, 12:36
а скільки мусору заплатили - так і не написали... (за ісправний ручник, який до того ж був зведеним)
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації