Вхід | Реєстрація

Обійшлися без «Полтавської битви»

Обійшлися без «Полтавської битви»

У Світлогірському провели вже сьомий за ліком байкерський фестиваль.

Захід, традиційно, відбувся в перші вихідні серпня. У цьому році організатори вирішили відмовитися від назви «Полтавська битва». Тобто, дійство мало назву «Мото-рок-фестиваль».

Організаторами виступили уродженець Світлогірського Ігор «Мессер» Ральченко та місцева молодь. Ральченко вже кілька років проживає в місті Дніпродзержинськ і є віце-президентом тамтешнього байкерського клубу «Sinners». До речі, у Світлогірському на фестивалі відзначили четверту річницю з дня заснування «сіннерсів». Допомагали Ральченку місцеві жителі, молоді світлогірці, котрі теж захоплюються мотоциклами. Особливої реклами цьогорічному зльоту байкерів не робили, адже довго сумнівалися в тому, що він узагалі відбудеться. Місцева сільрада надала дозвіл на проведення зльоту лише за умови виконання байкерами кількох умов. Вони мали завезти пісок на пляж та закупити кілька комплектів форми для військовослужбовців, мобілізованих із Світлогірського. Ральченко сподівається, що в подальшому для проведення фестивалю вже не будуть потрібні спеціальні дозволи та рішення сільради. Він каже:

— Ми виконали все, що обіцяли. Ніяких надзвичайних ситуацій на зльоті не було. Після закінчення дійства ми навели порядок. Думаю, депутати це оцінять і дозволять зробити фестиваль щорічним.

Захід проходив із 31 липня по 2 серпня. На нього прибули 250 гостей. Приїхали мотоциклісти з усієї України. Навіть байкери з Донецька зуміли, із ризиком для життя, добратися до Світлогірського. Крім самих мотоциклістів на фестиваль приїхали рок-гурти із Києва, Дніпропетровська, Дніпродзержинська та Кривого Рогу. Грали виключно рок-н-рол та важкий рок. Було трішки політики. Зі сцени один із музикантів несхвально відгукнувся про учасників московського байкерського клубу «Нічні вовки», котрі зараз пропагують політику російського президента. Із цього приводу Ігор Ральченко пояснив:

— Узагалі, байкери не мають цікавитися політикою. Вони вільні люди, котрі не співпрацюють із державою, не служать їй. Тому «Нічні вовки» своєю службою Путіну компрометують саму ідею байкерського руху. Наскільки мені відомо, зараз в Україні з ними ніхто не спілкується. Хлопці, котрі були українським підрозділом «Нічних вовків», навіть нашивки та інші атрибути познімали і відіслали в Москву.

Про наступний зліт байкерів у Світлогірському «Мессер» пообіцяв поінформувати завчасно.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації