Вхід | Реєстрація

У будинку кобелячанина шукали автомат

У будинку кобелячанина шукали автомат

11 серпня працівники райвідділу провели спецоперацію з вилучення зброї, яка знаходилася в незаконному обігу.
До Кобеляцького РВ УМВС надійшло повідомлення, що житель міста розгулював по двору приватної садиби з автоматичною зброєю. Чотири екіпажі працівників міліції на чолі з начальником Володимиром Феданом виїхали за вказаною адресою. Частина міліціонерів одразу оточили по периметру приватну садибу, інші зайшли в двір. Там знаходились підозрюваний і його батьки. Слідчий Микола Богун ознайомив підозрюваного з ухвалою суду про обшук домогосподарства.

Чоловік пояснив, що днем раніше повернувся із зони АТО, де він проходить службу в добровольчому батальйоні. Додому його привезли військовослужбовці, у яких справді була автоматична зброя. Можливо, саме її й помітили громадяни, котрі повідомили про це в міліцію.

Слідчі почали проводити обшук. Для більш ретельного обстеження вони використали металошукач. Усього процес зайняв більше двох годин.

Під час обстеження присадибної ділянки підозрюваний, уточнюючи її межі, наголосив, що до суміжної території вони не мають відношення. Та працівники міліції помітили сліди, які вели із двору, де проводився обшук, до сусідньої ділянки. Вони оглянули її і в будівельних плитах знайшли замотані в прозору плівку предмети.

Бесіду з підозрюваним і його батьком Володимир Федан і Микола Богун продовжили в райвідділі. Тим часом експерт Дмитро Кравченко разом із слідчим Юрієм Данилом провели огляд знайдених предметів. Виявилося, що в плівці були ретельно замотані кевларова каска, бронежилет, пластини до нього, шістнадцять 9-міліметрових патронів до пістолета Макарова, три 5,45-мм до автомата Калашникова, один 7,62-мм до СВД, граната Ф-1, 20 запалів до гранат та номерний штик-ніж.

Криміналіст викликав експертів із обласного експертно-криміналістичного центру. Під час огляду знайдених речей були взяті відбитки пальців.

У разі, якщо вони співпадуть із відбитками підозрюваного, чоловік буде притягнутий до кримінальної відповідальності за статтею 263 частина 1 Кримінального кодексу України («Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами»).


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 серпня 2015, 08:08 | Кобеляки | Кримінал
1. турист / 12 серпня 2015, 12:48
Ні хе.а чуваку не буде.Приїде братва (вибачаюсь-побратими),шугнуть ментів,які і так ними зашугані до потєрі пульса і все буде в ажурі.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації