Вхід | Реєстрація

Кубок їде до Малого Кобелячка

Кубок їде до Малого Кобелячка

Два абсолютно несхожих тайми продемонстрували глядачам «Чиста криниця» і «Маяк». Футболісти з Драбинівки могли зняти питання про переможця ще у першому таймі, проте у другому втратили здобуту перевагу і зрештою програли фінал кубку.

8‑го серпня на центральному стадіоні Нових Санжар перед очима кількасот глядачів відбувся фінал кубку району 2015 року. Зустрілись у ньому «Маяк» із Малого Кобелячка та «Чиста криниця» із Драбинівки. Обом командам не вперше грати у фінальних матчах. У їх історії були і красиві перемоги, і болючі поразки. Звичайно, забрати з собою кубок району мріяли і драбиняни, і малокобелячани. Перші підійшли до гри з кращим кадровим підбором гравців, тоді як у «Маяка» кидалась в очі відсутність швидких Олександра Лаврика та Анатолія Вагнера. Компенсувати їх відсутність мала зв’язка легіонерів у центрі поля Олександр Пустовіт — Артем Швидкий та поява досвідченого опорника Віктора Радчича, який мав і в захисті допомогти, і в конструюванні атак узяти участь. У «Чистій криниці», окрім кількох традиційних легіонерів, ставка робилася на молодих і швидких гравців, які мали просто перебігати опонентів.

Зрештою, у більшій половині першого тайму так і було. «Маяк» рідко зачіпався за м’яч. Натомість драбинівські футболісти раз по раз організовували гострі контратаки. У складі «Чистої криниці» виділялися брати Руденські. Якщо Максим, який не вирізняється високим зростом, вигравав усі верхові м’ячі у центрі поля, то Антон був найбільш небезпечним на вістрі атаки. У середині першого тайму він відгукнувся на пас із глибини поля і легко перекинув воротаря «Маяка». 1:0 — і футболісти Драбинівки святкують перше взяття воріт. До перерви шанс відзначитись мав інший драбинянин — Микола Удовенко, який забарився з ударом і м’яч влучив у захисника. Кілька разів стріляв по воротах здалеку багаторічний лідер «Чистої криниці» Віталій Баранович, а після його удару зі штрафного м’яч заледве не влетів у ближній верхній кут воріт. За підсумками першого тайму навіть у збільшувальне скло не можна було роздивитися шанси «Маяка» на перемогу. Проте після перерви усе змінилося.

Спочатку «Маяк» на рівному місці зрівняв рахунок. Олександр Ганжа у штрафній суперника поставив корпус захиснику і пробив у ближній кут. М’яч рикошетом від воротаря влетів у ворота: 1:1. Ще за п’ять хвилин «Маяк», знову ж таки з нічого, забив і другий. Швидкий розіграв кутовий із Пустовітом і той подав на дальню стійку. М’яч нікого не зачепив і влетів у верхній кут воріт: 2:1!

«Чиста криниця» зібралася з силами і створила кілька небезпечних моментів. Та воротар «Маяка» впорався з ударами Матійченка та Руденського-старшого. А «Маяк» втік у контратаку. Пустовіт у штрафній обійшов захисника і впав після поштовху в корпус. Пенальті. До м’яча підійшов Артем Швидкий і закріпив перевагу малокобелячан: 3:1!

У завершальні хвилини «Чиста криниця» могла принаймні скорочувати відставання у рахунку, проте удару Антона Руденського з лінії штрафної забракло влучності. Фінальний свисток арбітра зафіксував вольову перемогу «Маяка». Цього року кубок цілком заслужено їде до Малого Кобелячка.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 серпня 2015, 16:54 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації