Вхід | Реєстрація

Виплата за паї не стане завадою в отриманні субсидії

Виплата за паї не стане завадою в отриманні субсидії

11‑го серпня у Новосанжарському управлінні праці та соцзахисту населення говорили з уповноваженими сільських рад про субсидію на газ.

— Було законодавство одне, тепер зовсім інше, — почав нараду заступник начальника управління праці та соцзахисту населення Микола Плахотнік. — Необхідно донести до людей прийняті зміни.

Озвучувала зміни та знайомила з нюансами законодавства начальник відділу грошових виплат та компенсацій управління Світлана Павленко. Отже, по порядку.

1. Із нового варіанту постанови виключено норму, коли соціальний інспектор обстежує домогосподарство, щоб виявити незадекларовані джерела доходів.

— Люди, які здають молоко або вирощують птицю, можуть не хвилюватися: ці доходи не будуть враховані при обрахунку субсидії, — запевнила Світлана Іванівна.

2. Якщо у будинку проживає менше людей, ніж зареєстровано (наприклад, прописаний син-студент), потрібно з довідкою про склад сім’ї звернутися до газового управління. Там зменшать кількість мешканців, вказану на газовій книжці.

3. При нарахуванні субсидії не враховуються кошти, отримані матерями-героїнями, аліменти, гроші, отримані при народженні дітей тощо. Також не беруться до розрахунку зарплати бійців, але у тому випадку, коли вони перебувають безпосередньо в зоні АТО.

4. За новим варіантом постанови враховуються кошти, отримані не за останній рік, а за останні три місяці, що передують зверненню.

— Це спрощує отримання субсидії для тих, хто отримує чималі суми за паї. Наскільки я знаю, виплати здійснюють переважно навесні, тому для пайовиків, які звернуться восени за субсидією, вона буде більша, — пояснила Світлана Павленко.

5. Якщо людина не вказує у декларації один із видів доходу, який потім виявляється управлінням при перевірці даних, субсидія у цьому випадку не призначається. І повторно людина зможе звернутися лише через півроку. Тобто, уже не в цьому опалювальному сезоні.

6. Люди, які мешкають на квартирі, повинні надати типовий договір оренди житла. І оформити у газовому управлінні книжку із вказанням кількості жителів, які реально проживають у будинку.

В управлінні праці вже завели більше 2 -х тисяч справ на призначення житлової субсидії. Пік звернень очікують перед початком опалювального сезону, у жовтні.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 серпня 2015, 14:36 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації