Вхід | Реєстрація

За два місяці для військових зібрали 28 тисяч

Кобеляцький волонтер Світлана Сергійко прозвітувалася про роботу, виконану протягом червня-липня.
Із квітня минулого року триває антитерористична операція на сході України. Протягом шести хвиль мобілізації одні військові змінили на оборонних рубежах інших. Та держава до цього дня не здатна самостійно забезпечити всім необхідним своїх захисників. Тому і доводиться військовослужбовцям прохати про допомогу цивільне населення. Бо без підтримки рідних, знайомих і просто небайдужих людей вони не матимуть елементарних засобів для існування. Містком між військовослужбовцями і цивільними виступають волонтери. Їм телефонують солдати і розповідають про свої успіхи й перемоги, проблеми і негаразди.

Із перших днів антитерористичної операції волонтерську місію в Кобеляках виконує Світлана Сергійко. Вона через тижневик «ЕХО» вирішила розповісти про роботу, виконану в червні і липні.

— За цей період вдалося зібрати для кобеляцьких військових трішки більше 28 тисяч гривень, — говорить Світлана. — Із них 7900 передала християнська громада церкви «Благовістя». На ці кошти ми придбали дві військові форми, дві пари берців, три розгрузки, два біноклі, робочі рукавиці та набір ключів.

Зі слів жінки, жителі Канав передали 1700 гривень, а Василівки — 209. Також до цієї справи долучились керівники «Кобеляцького цукрового заводу», котрі надали 1100 гривень. На зібрані гроші закупили балаклави, казан, тактичні рукавиці, рацію. Придбані речі були відправлені військовим «Новою поштою».
— У скриньку, котра знаходиться в оптовій базі «Два кума», вдалося зібрати 1650 гривень, — продовжує волонтер. — Їх витратили на чотири кровоспинні турнікети, медпрепарат «Целокс», дві підсумки для аптечок, два каремати, два блоки цигарок. 185 гривень склали витрати на пересилку.

Як повідомила Світлана Сергійко, не залишаються осторонь і фермери, котрі постійно надають значну матеріальну допомогу. Віталій Краснощік, Віктор Грінь, Валерій Ющенко, Віктор Малюк та Олег Нескромний виділили по 1000 гривень кожен. За ці кошти придбали дві форми, набір ключів, домкрат, рукавиці, чотири каремати, два кровоспинні турнікети, наколінники, тактичні рукавиці, ліхтарики, дві пари літнього взуття і захисні штани.

— Мешканці Озір зібрали для своїх воїнів‑односельців 2130 гривень, — зазначає волонтер. — На цю суму ми купили дві форми, берці і футболку. Крім того, жителі Озерянської, Орлицької, Василівської і Дрижиногреблянської сільських рад передали мобілізованим продукти харчування. Депутат райради Микола Жук — консервацію і цукор. Працівники СФГ «Громада-Агро» придбали військовослужбовцям цигарок на 2000 гривень. Тютюнові вироби також купували Віктор Ляшенко, Дмитро та Олег Лісні, Віталій Немудрий, персонал Райфайзен Банку Аваль.

Світлана говорить, що до збору продуктів і води долучились працівники магазину «Магнат», Владислав Прокопенко, Олександр Дрюков, Юрій Срібний, Ганна Кондратьєва, Ніна Тихоненко. Господарчі товари надали Алла Гречана, Олександр Войт, Євген Ясинський. Інструменти — Андрій Ященко, Сергій Дзига. Продавці магазину «Книги» закупили миючі засоби. Постійно медикаментами допомагають Олег Безима і Сергій Челідзе. За 6000 гривень, які надало підприємство «Сільські традиції», був придбаний генератор для військового Юрія Олексієнка. А працівники райради та РДА зібрали постільну білизну для госпіталю.

— За два місяці ми здійснили дві поїздки в зону АТО, — каже волонтер. — Із автотранспортом нам допомогли Микола Тітаренко і Микола Антонов. Вони були і водіями. Пальним забезпечив Сергій Жук.
Світлана Сергійко вдячна всім небайдужим жителям району, котрі допомагають військовослужбовцям, та нагадує, що грошову допомогу можна залишати в скриньках, які знаходяться в кобеляцьких магазинах «Маркетопт» і «Два кума», у Біликах — «Побутова хімія». Пункт збору продуктів харчування для військових — районний військкомат.

На завершення волонтер повідомила, що в ніч із 14 на 15 серпня вони везтимуть допомогу для солдат, які боронять Щастя і Станицю Луганську. З усіх питань телефонуйте на номер Світлани — (095)913–14–73.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 серпня 2015, 13:28 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації