Вхід | Реєстрація

Засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії

Засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії

12 серпня в залі засідань Кобеляцької райдерадміністрації відбулася надзвичайна нарада, яку провів заступник голови РДА Олександр Шуліка. 
Під час засідання прозвучала інформація, що на сьогоднішній день у районі залишається проблемним питання чисельності диких кабанів, які є основним джерелом розповсюдження афринанської чуми свиней. Тобто, при нормі до 10 голів на тисячу гектар їх чисельність сягає майже 40 голів.
7 серпня аналогічна комісія засідала в області. Учасники кобеляцької наради, спираючись на рішення обласників, вважають ситуацію в районі загрозливою.
У зв'язку з цим необхідно виконувати рішення попередніх комісій, на яких розглядались питання захворювання свиней на африканську чуму.
Управлінню ветмедицини в Кобеляцькому районі слід посилити контроль та нагляд за правилами виконання санітарно-ветеринарних норм. Крім цього, вжити вичерпних заходів щодо недопущення занесення збудника АЧС на підконтрольну територію.
У найкоротші терміни забезпечити контроль за дотриманням суб’єктами господарювання вимог ветеринарно-санітарних правил та «закритого режиму» роботи свиногосподарств, а також забезпечити контроль та нагляд за дотриманням правил на продовольчих ринках, за реалізацією живих тварин, збором та утилізацією відходів тваринного походження.                                                                                                 
Відкриття сезону полювання на копитних надавати лише після проведення обов’язкового діагностичного відстрілу диких свиней та отримання негативних результатів лабораторних досліджень діагностичного відстрілу.                                                 
Керівникам свиногосподарств та фермерським господарствам забезпечити роботу підприємств у «закритому режимі» та виконувати організаційно-господарські й ветеринарно-санітарні заходи із недопущення АЧС.
Провести поновлення резерву деззасобів в свиногосподарствах та фермерських господарствах, які займаються розведенням, утриманням та реалізацією синей.
Керівникам мисливських господарств, у разі виявлення ослаблених, загиблих диких свиней або стосовно яких існує підозра на захворювання, терміново повідомляти Управління ветмедицини.
Забезпечити нагляд за переміщенням диких копитних тварин та виконувати планові показники діагностичного відстрілу до початку сезону полювання.
 


Автор: Кобеляцька райдержадміністрація


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 серпня 2015, 14:49 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації