Вхід | Реєстрація

На Лубенщині проводять об’єднуючі заходи для громади

На Лубенщині проводять об’єднуючі заходи для громади

14 серпня 2015 року у селі Новаки Лубенського району відбулося «Свято Маковія», яке об’єднало різні покоління односельчан. Родзинкою заходу став кінопоказ під відкритим небом, а  організаторами події виступили Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ» спільно з Територіальним центром соціального обслуговування Лубенської райдержадміністрації та Лубенською районною бібліотекою ім. В. Малика. Мешканці села з нетерпінням чекали на таку подію. Адже сама участь у заході дає можливість провести активно своє дозвілля, набратися вдосталь позитивних емоцій.

Як розповів один з організаторів Олександр Чепур, зі своєю командою вони вирішили відродити те, що раніше було мега-популярним: «Я привіз екран, а ще один співробітник - проектор. У репертуарі - старий фільм: «За двома зайцями».

Після урочистого привітання, учасники із задоволенням слухали про традиції свята Медового Спаса, коли у церквах святять воду, квіти та мак, а потім взяли участь у «майстер- класі» по  приготуванню шуликів з маком.
Для присутніх також виступив танцювальний колектив «Ренесанс», а під час ігрової програми, яку запропонували працівники територіального центру, малеча мала змогу проявити свої вміння у рухливих конкурсах. Хоча в конкурсах і були свої переможці, проте нагороди отримали всі. Група підтримки, особливо з числа осіб поважного віку, всіляко підбадьорювала учасників, а в окремих конкурсах давали свої корисні поради та допомагали прикрашати «маковійчик», традиційний букет, до якого кладуть чорнобривці, жоржини, айстри,  також різні трави: м'яту, чебрець, любисток, полин, деревій, будяк-пристрітник.

«Захід відбувся завдяки підтримці сільської громади за активної участі жителів села. Приємно усвідомлювати той факт, що наш приклад можуть наслідувати інші і  влаштують заходи, які об’єднують громаду», -  зазначила директор терцентру Наталія Хомкіна.

Завершився вечір кінопереглядом  під відкритим небом легендарної стрічки «За двома зайцями» на українській мові.  Охочих ще раз пережити з головними героями цю повчальну історію зібралось чимало, а самі глядачі залишились у захваті від української комедії, не скупившись на щирий сміх.

Подія  відбулася  в рамках проекту «Надання підтримки, допомоги та сприяння розвитку активності людей похилого віку, особливо тих, хто постраждав від націонал соціалізму», що реалізується за підтримки Німецького федерального фонду «Пам'ять. Відповідальність. Майбутнє».


Автор: Олександр Чепур


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 серпня 2015, 13:27 | Лубни | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації