Вхід | Реєстрація

Правоохоронці затримали горе-лісоруба

Намагаючись зекономити власні гроші, жителі Кобеляцького району шукають альтернативу природному газу. Але дехто робить це не зовсім законним способом.

Чимало жителів району частково або й повністю відмовились від використання газу. Надто ж дорого він коштує. Більшість тих, хто бажає зекономити, повернулись до вже забутої практики опалення дровами. У принципі, в цьому нічого поганого немає. Але деякі громадяни намагаються запастися деревиною у незаконний спосіб. А саме: самовільно, без будь-яких дозвільних документів, випилюють лісові насадження. Більше того, дехто намагається на цьому ще й заробити. Але такі заробітки, як правило, закінчуються погано: кримінальною відповідальністю та відшкодуванням завданих державі збитків.

Нещодавно співробітники Кобеляцького райвідділу внутрішніх справ виявили одного горе-лісоруба і в нашому районі.

До Кобеляцького райвідділу надійшло письмове повідомлення про те, що в лісосмузі поряд із селом Павлівка, яка знаходиться на території Бродщинської сільської ради, невідомі особи спиляли кілька дерев. На місце події виїхали правоохоронці. Досить швидко їм вдалося розкрутити весь ланцюжок подій: від моменту вирубки до продажу вже розпиляних на дрова дерев. Були встановлені особи того, хто пиляв, і того, хто купляв. Міліціонери дізнались, що одинадцять дерев знищив місцевий житель громадянин Т. До розслідування були залучені і фахівці екологічної інспекції. Вони підрахували розмір збитків, завданих лісовому господарству.

За цим фактом розпочате кримінальне провадження за ознаками статті 246 Кримінального Кодексу України «Незаконна вирубка лісу». Її санкція передбачає покарання від накладення штрафу до обмеження чи позбавлення волі на термін до трьох років із конфіскацією незаконно добутого. Крім того, горе-лісоруб буде змушений виплатити державі десятки тисяч гривень. Так що, заробити на дровах у нього не вийшло.


Автор: Світлана Іваніченко, інспектор по роботі з громадськими формуваннями


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 серпня 2015, 10:22 | Кобеляки | Кримінал
1. Валерій / 23 серпня 2015, 17:00
Василь Іванович, бережіть здоровя. Цей лісоповал вже давно по усіх Кобеляках і нікого він не турбує. Ви даремно так уповаєте на екологічні служби, вони такі самісінькі, як і всі інші служби. Частина кобелячан, здається в позаминулому році, коли в країні була хоч якась влада і хоч трішки таки українська, зверталася з приводу протизаконного випилювання дерев по вул Шевченка. Помимо усіх традиційних звернень типу в МВС і міськраду зверталися і екологічну інспекцію і в екологічну прокуратуру. Є в нас і така. Ну і ясна справа, що резуьтату не було ніякого. Одні відписки і цілком резонні зауваження про те, що це питання місцевого самоврядування. Треба придумати якийь спосіб впливу на депутатів міськради, бо навіщо ми їх обирали. Треба хоча б отут писати конркетно по кожному з них. Наприклад, звернутися до депутата Іванова, ой це мабуть сепартизм, до депутата Козолупенка із проханням винести питання порубки дерев і їх оприходування на чергову сесію. І такі звернення до усіх скільки їх там є, з проханням створити якусь тимчасову комісію по розслідуванню усіх фактів порубки і надання громаді звітності куди ті дрова поділися. І взагалі треба повністю рішенням сесії заборонити вирубку будь яких дерев, хоч і сто разів гнилих, сухих чи аварійних без писмової згоди мешканців міста, які проживають поблизу тих дерев.
2. Адекватний / 23 серпня 2015, 17:22
1.гість
«Мені аж дивно таке читати»

Нічого дивного немає. Міліція отримала розпорядження зверху відловлювати населення, яке буде вирубувати дерева чи навіть збирати сухе. Логіка тут проста - якомога більше населення за зиму знищити. Але населення наше не хоче знищуватися, он вже поменшало бажаючих їхати на якусь АТО, а на неї велика надія була. Тепер буде "давка" цінами і тарифами. На той випадок, коли якийсь пенсіонер надума піти на роботу, аби заробити грошей на виживання такій категорії обмежують виплату пенсії ну і багато інших уловок придумано.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації