Вхід | Реєстрація

Електроенергія знову дорожчає

З 1 вересня на українців очікує другий етап підвищення тарифів на електроенергію. Порівняно з нинішнім тарифом, ціни зростуть на 23 відсотки.

Про це йдеться у постанові Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 26 лютого 2014 року «Про встановлення тарифів на електроенергію, яка відпускається населенню».

Як пише Укрінформ, відповідно до постанови, з 1 вересня ціни в середньому підвищаться до 62,8 копійки за 1 кіловат-годину, що на 23 відсотки більше, порівняно із чинним тарифом.

Для населення, яке споживає до 100 кіловат-годин (150 для сільської місцевості), у тому числі, яке проживає у будинках, обладнаних кухонними електроплитами, тариф виросте на 25 відсотків і становитиме 45,6 копійки за кіловат-годину.

Тариф для населення, яке споживає від 100 до 600 кіловат-годин електроенергії на місяць, збільшиться на 25 відсотків і становитиме 78,9 копійки за кіловат-годину.

На 5 відсотків зросте тариф для населення, яке споживає понад 600 кіловат-годин електроенергії на місяць. Відповідно до постанови НКРЕКП, ця категорія споживачів з 1 вересня платитиме 147,9 копійки за кіловат-годину.

Тариф для багатодітних, прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, незалежно від обсягів споживання електроенергії, зросте на 25 відсотків і становитиме 45,6 копійки за кіловат-годину. За такою ж ціною оплачуватимуть електропостачання мешканці гуртожитків, які підпадають під визначення населення, яке розраховується з енергопостачальною організацією за загальним розрахунковим засобом обліку.

Тариф для населення, яке розраховується з енергопостачальною організацією за загальним розрахунковим засобом обліку та об’єднане шляхом створення юридичної особи (ОСББ), крім гуртожитків, з 1 вересня становитиме 78,9 копійки за кіловат-годину, що на 25 відсотків більше, порівняно з нинішніми цінами. За такими ж тарифами платитимуть за електроенергію релігійні організації, дитячі центри «Артек» і «Молода гвардія» та міський електричний транспорт.

Відповідно до постанови НКРЕКП, такі тарифи діятимуть у період з 1 вересня 2015 року по 1 березня 2016 року, після чого ціни піднімуть знову: у середньому до 77,3 копійки за кіловат-годину або на 23 відсоткі, порівняно із вересневим тарифом.

Нагадаємо, перший етап підвищення тарифів припав на квітень 2015 року. Тоді ціни зросли в середньому до 51,2 копійки за кіловат-годину або на 45,2 відсотка. Загалом тарифи на електроенергію підвищуватимуть у п’ять етапів, останнє зростання заплановане на 1 березня 2017 року, коли середня ціна становитиме 122,77 копійки за кіловат-годину.


Автор: За матеріалами ЗМІ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 серпня 2015, 09:13 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації