Вхід | Реєстрація

На перший, п’ятнадцятий — розрахуйсь!

Офіційно виборча кампанія в Україні поки що не стартувала. До її старту ще кілька днів. Але неофіційно підготовка до місцевих виборів триває вже кілька місяців. У чиновницьких кабінетах, партійних офісах, а то і зовсім по-простому: на пляжах чи в лісопосадках створюються і розпадаються коаліції, плетуться інтриги, відбуваються змови. Та що там говорити: навіть посади ділять!

У Кобеляцькому районі на місцевих виборах, згідно з так званою інсайдерською інформацією, що надходить до редакції «ЕХО», найбільш заманливою і бажаною є посада міського голови. Звичайно, «мерське» крісло не таке престижне, як, скажімо, можливість пограбувати, вибачте, покерувати ландшафтним парком «Нижньоворсклянський». Міський бюджет не може конкурувати з запасами риби у водах Дніпра. Але ж директорами «Нижньоворсклянського» на виборах і не стають. Там інші аргументи потрібні.

Та все ж, згідно з неофіційною інформацією, бажаючих поборотися за можливість цілих два роки керувати Кобеляками та, можливо, кількома ближніми селами буде, як ніколи, багато. Нараховують аж п’ятнадцять потенційних кандидатів. Дехто взагалі говорить про два десятки людей, котрі щиро вірять, що здатні керувати. Для довідки: на виборах 1998 року було шість кандидатів, 2002‑го — три, 2006‑го — десять, 2010‑го — шість.

Цікаво, що й до цього часу ніхто із кандидатів публічно не заявляв про свою готовність іти на вибори. Навіть діючий міський голова Олександр Ісип зберігає інтригу. Хоча мало хто сумнівається, що він балотуватиметься. Тим більше, що в новому законі про вибори кандидат має право бути самовисуванцем і цим позбавляється залежності від політичних партій. Тобто, майбутньому міському чи сільському голові зовсім не обов’язково бути чиїмось членом. І це добре.

Із потенційних конкурентів Ісипу на виборах щось схоже на публічні заяви робив мешканець Кобеляк Микола Теренін. Він говорив, що при певних умовах, одна з яких — участь у виборах Олександра Ісипа, теж буде балотуватися. Можливо, так і станеться.

Усі інші — мовчать. Хоча не так давно містом почала поширюватися інформація про те, що на якомусь закритому зібранні організації «Рідне місто. Рідний край» було прийняте рішення, що за посаду міського голови Кобеляк буде боротися колишній голова РДА Анатолій Таранушич. Сам Анатолій Олексійович у телефонній розмові з автором цих рядків заперечив факт проведення закритих нарад і прийняття відповідного рішення. Але водночас багатозначно сказав: «Усе може бути...» Якщо Анатолій Олексійович таки побореться за посаду міського голови, то можна буде робити два висновки. Перший — Ісип порвав із колишніми «регіоналами». Другий — «ріднокраївці» фактично визнали безповоротність адміністративно-територіальної реформи. Тобто, вони теж змирилися, що «головними» у колишньому Кобеляцькому районі будуть керівники новостворених об’єднаних громад. А всі інші — куритимуть бамбук, залишившись осторонь історичного процесу.

У когось може виникнути запитання: а як же районна рада? А що районна рада? Чим взагалі керуватиме ця установа, якщо залишиться? Хіба що кількома селами і бюджетними закладами. Та й то — лише до завершення реформи.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 серпня 2015, 09:13 | Кобеляки | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації