Вхід | Реєстрація

Кращі колективи відзначили грамотами і грошовими винагородами

Кращі колективи відзначили грамотами і грошовими винагородами

28 серпня відбулася серпнева конференція педагогічних працівників Кобеляцького району.
У заході взяли участь голова райдержадміністрації Таміла Шевченко, голова райради Василь Мирошнеченко та заступник голови РДА Жанна Шевцова.

Відкрила зібрання педагогів начальник відділу освіти Наталія Коваль, яка запропонувала вшанувати пам’ять загиблих воїнів‑земляків хвилиною мовчання.

Наталія Мефодіївна представила присутнім дев’ятьох молодих спеціалістів, які з нового навчального року будуть працювати в школах району. Їх привітали керівники та майбутні директори.

— Шановні колеги, з першого вересня розпочинається ваш трудовий педагогічний шлях, — говорить начальник відділу освіти. — Бажаю вам впевненості, оптимізму та натхнення. Сподіваюся, що ваші вихованці перемагатимуть у всіх конкурсах і олімпіадах, а ви постійно працюватимете над удосконаленням своїх знань і навичок.

Від імені молодих спеціалістів виступила Богдана Василенко:

— Вітаю всіх з наступаючим Днем знань. Вважаю професію вчителя найважливішою. Бо жодна людина не вийшла у великий світ без його напутнього слова. Нехай цей навчальний рік принесе вам, дорогі педагоги, багато світлих і щасливих днів, стане роком звершень. Бажаю всім творчої енергії, ентузіазму й успіхів у починаннях.

Далі педагогів привітала голова РДА Таміла Шевченко:

— Учитель — це професія, яка дана людині Богом. Молоді спеціалісти, учіться в своїх наставників. Результати вашої роботи відображатимуться в учнях. Вдячних вам дітей і успіхів у новому навчальному році.

Голова райради Василь Мирошнеченко подякував усім, хто долучився до проведення ремонту шкільних приміщень:

— За мінімум коштів ви змогли виконати максимум робіт. Сподіваюся, що педколективи приймуть до своїх рядів молодь і допоможуть їм у нелегкій роботі вчителя. Миру й достатку вам шановні педагоги.
Керівники району нагородили грамотами кращих педагогічних працівників.

Далі Наталія Коваль розповіла про підсумки роботи відділу освіти і педагогічних колективів у 2014-15 навчальному році та основні завдання на наступний рік. Вона наголосила, що у зв’язку зі скороченням кількості учнів, мережа загальноосвітніх шкіл потребує оптимізації.

— За двадцять років кількість дітей зменшилась майже на п’ятдесят відсотків. У новому навчальному році розпочнуть роботу 33 загальноосвітні школи, — зазначила Наталя Мефодіївна. — Із них — 26 у сільській місцевості. За шкільні парти сядуть 3850 дітей, з яких 2000 навчатимуться в сільських школах. Середня наповнюваність класів становить 14,5 учня. Для порівняння, обласний показник — 17,4.

Алла Мужайло, завідувач районним методичним кабінетом, наголосила, що педагогам потрібно удосконалювати методику роботи на уроках:

— Сучасні діти багато знають, їх складно переконати, вони все піддають сумніву. Тому педагог повинен не тільки добре володіти матеріалом, а й уміти зацікавити учня своїм предметом, почути їх думки і бажання. Приємно відмітити, що кількість учителів‑новаторів у нашому районі зростає. Цього року вчитель Солошинської ЗОШ Олена Ісай перемогла в районному конкурсі «Учитель року-2015» у категорії українська мова і література. 26 серпня її запросили на обласну методичну нараду, де відмітили за високий професіоналізм і плідну працю.

Директор Світлогірської ЗОШ Алла Ялова та Наталя Чуніхіна, заступник директора з виховної роботи Кобеляцької ЗОШ №2, розповіли присутнім про підходи та методи, які вони застосовують на практиці для успішного навчання і виховання учнів.

Наприкінці конференції голова райкому профспілки працівників освіти Ірина Зінченко разом із Наталією Коваль відзначили грамотами і грошовими винагородами трудові колективи, які найкраще підготували свої заклади до нового навчального року.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 вересня 2015, 09:21 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації