Вхід | Реєстрація

«Діма був добрим, чесним і товариським»

«Діма був добрим, чесним і товариським»

Під час першовересневих урочистостей у Кобеляцькому НВК №1 була відкрита меморіальна дошка загиблому солдату Дмитрові Коту.

Однокласники Дмитра розповіли, що ініціатива виготовити плиту належить їм. Вони повідомили про це класного керівника Ольгу Уманець, яка підтримала задум колишніх вихованців. До збору коштів долучилися й інші випускники 1991 року. Також фінансову допомогу надали члени місцевого ротарі-клубу.

На урочистій лінійці ведучі оголосили, що в пам’ять про земляка, який загинув, захищаючи країну від агресора, на будівлі НВК № 1 встановлено меморіальну дошку. Право відкрити плиту надали класному керівникові Ользі Уманець та однокласниці Наталії Клочко.

— У душі відчуваю сум, гіркоту і біль, коли згадую про Дмитра, — говорить Ольга Федорівна. — Діма був добрим, чесним і товариським. Його поважили і однокласники, і вчителі. Мені тяжко говорити про свого випускника у минулому часі. Я хочу звернутися до всіх школярів. Пам’ятайте, що наша школа дає не тільки знання, а й виховує таких героїв, яким був Діма. Дякую всім, хто доклав зусиль для відкриття цієї дошки.

Для довідки. Дмитро Кіт народився 24 квітня 1974 року. Наприкінці липня 2014‑го чоловіка мобілізували на службу до навчального центру Десна. Звідти Дмитра направили до Третього львівського батальйону територіальної оборони. У його складі військовослужбовець виконував завдання в зоні проведення антитерористичної операції на посаді стрілка. 15 жовтня під час артобстрілу біля села Новоайдар Луганської області Дмитро отримав смертельне поранення. Нашому земляку було лише 40 років.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 вересня 2015, 16:40 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації