Вхід | Реєстрація

Ходять чутки що...

До кінця року податку на дрова не буде

Кобеляками та іншими населеними пунктами жваво курсують чутки про те, що невдовзі буде введений новий податок. Його сплачуватимуть люди, котрі опалюють свої оселі за допомогою дрів та вугілля.

Дехто із громадян, котрі обговорюють цю новину, навіть називають суму, яку доведеться платити. Мова йде про 1700 гривень. Нібито саме такою буде ставка так званого екологічного податку. А сплачуватимуть його ті громадяни, котрі, відмовившись від газового опалення, обігрівають свої домівки дровами і вугіллям.  Платитимуть вони за те, що забруднюватимуть атмосферу. За словами «знавців» податкового законодавства, які запевняють, що подібний збір буде введений, збиратимуть кошти із населення працівники газової служби. Тому редакція й звернулась до Петра Маника, керівника міжрайонного підрозділу «Полтавагаз», із проханням прокоментувати цю новину. Петро Васильович відповів:

— Твердження про те, що співробітники якоїсь газової служби будуть збирати податки з населення, безумовно, є нісенітницею. Такого просто не може бути. Адже газові служби не є фіскальними органами. Простіше кажучи: газовики не мали й не мають права збирати податки. Думаю, що й не матимуть. Для цього в державі є інші органи.

Водночас Петро Маник підтвердив, що подібна недостовірна інформація доходила і до їх служби. Чутки почали курсувати після одного із виступів Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, який згадував про можливість введення подібного податку.

У податковій інспекції також не підтвердили інформацію про запровадження нового платежу. Більше того, пояснили, що у 2015 році його ввести неможливо. Елементарно не вистачає часу для проходження передбаченої законодавством процедури. Так що, у поточному році «податку на дрова» точно не буде. І чи буде він запроваджений взагалі — невідомо. Приміром, фахівці з податкової не розуміють, як можна обрахувати і стягти із громадян подібний збір. Адже людина може використовувати для опалення і газ, і електроенергію і дрова одночасно. Крім того, потрібно ще буде довести, що громадянин використовує дрова і вугілля. А як це зробити?

Отож, у найближчій перспективі слова Прем’єра про «дров’яний» податок так і залишаться словами.

 

Заказник «Драбинівка» стане державним заповідником?

Нібито днями в Кобеляках побували якісь державні мужі із самого міста Києва. І обговорювали вони питання створення на базі заказника «Драбинівка», що на території Бутенківської сільської ради, повноцінного державного заповідника.

Але далі обговорення справа поки що не пішла. Нібито бутенківський сільський голова Микола Скрильник відмовився виділяти 15 гектарів землі, необхідних для створення заповідника.

Микола Скрильник прокоментував:

— Справді, наш природолюб, справжній ентузіаст боротьби за збереження довкілля Іван Михайлович Шевель виступив із ініціативою створення заповідника. Це — правда. Правда й те, що сільські депутати на сесії відмовились виділяти землю. Поясню аргументацію обранців бутенківського люду. Справа в тому, що під потенційний заповідник не закладено жодного державного фінансування. А це означає, що не буде ні людей, котрі в ньому працюватимуть на постійній основі, ні необхідних природоохоронних заходів. Ми землю надамо, на папері заповідник буде. А що далі? А далі наші люди автоматично ставатимуть злочинцями, якщо спробують у Драбинівці полювати чи вести якусь іншу діяльність. Тобто, мисливці потерпатимуть, а чи буде користь для довкілля — невідомо. Водночас думаю, що депутати можуть переглянути своє рішення, якщо побачать конкретні дії, конкретні документи, які підтверджуватимуть серйозність намірів щодо створення державного заповідника.

Також сільський голова розповів, що місцева влада надає допомогу заказнику. Недавно депутати виділили 7 тисяч гривень на виготовлення спеціальних знаків, що окреслюватимуть межі «Драбинівки».


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 вересня 2015, 10:18 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації