Вхід | Реєстрація

До 1 жовтня водогін у Біликах не збудують?

До 1 жовтня водогін у Біликах не збудують?

Селищні депутати не затвердили проект будівництва водогону в мікрорайоні Поділ, запропонований адміністрацією свинокомплексу «Сільські традиції».

Про це редакцію повідомила секретар селищної ради Наталія Левонтівцева. За її словами, білицькі обранці та керівництво комплексу, як і раніше, не можуть порозумітися.

Нагадаємо, що кілька місяців тому був анонсований масштабний проект із будівництва водогону в селищі Білики. Усі роботи мало профінансувати підприємство, на якому вирощують кілька десятків тисяч свиней. «Сільські традиції» пообіцяли заплатити за буріння артсвердловини та за прокладення водогону. Новий об’єкт мав бути збудований до 1 жовтня.

Але із самого початку роботи почали «пробуксовувати». Спершу керівництво комплексу запропонувало селищній владі підписати додаткову угоду щодо будівництва. Селищні депутати навідріз відмовились від цього, аргументуючи свою позицію можливістю подальшого шантажу з боку свинарів.

Потім настала черга голосувати за проект будівництва водогону. І знову виникла проблема. Депутати затвердили проект будівництва артсвердловини, а ось із запропонованим проектом водогону не погодились. Наталія Левонтівцева так пояснила позицію селищних обранців:

— Нам показали проект, згідно з яким комплекс профінансує роботи з будівництва водогону по вулицях селища. А перед тим була домовленість, що воду підведуть до кожного двору. Саме на цьому варіанті, воді до кожної оселі, і наполягають депутати.

Також Наталія Левонтівцева розповіла, що обіцяні три мільйони гривень не надійшли на рахунки селищної ради. Їх запропонували як благодійну допомогу. А це означає, що всю суму обкладуть двадцятивідсотковим податком. Між тим, влада Біликів продовжує наполягати на тому, що «Сільські традиції» мають сплатити до бюджету 17 мільйонів гривень у якості пайової участі.

Єдиним невеличким позитивом, на думку представника органу місцевого самоврядування, є той факт, що на комплексі почали застосовувати реагенти, котрі дещо послабили сморід. Але повністю зняти проблему застосування хімічних речовин не може.

Також Наталія Левонтівцева повідомила, що днями розповість про ситуацію в селищі депутатам Полтавської обласної ради. Але не приховувала, що не надто сподівається на їх здатність вирішити проблеми, котрі виникають в Біликах через діяльність «Сільських традицій». Вона вважає, що відповідні рішення приймаються лише на рівні Києва.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 вересня 2015, 11:58 | Кобеляки | Суспільство
1. Олександр / 18 жовтня 2015, 19:42
Шановні біличани,і знову незабаром вибори.Ми задаєм собі питання за кого голосувати.Хто з нас уже визначився,хтось вагається,а де хто і зовсім не хоче іти голосувати.Особисто я завжди на вибори ходжу,бо розумію,що неможна бути байдужим до селищя.Адже це майбутнє нас і наших дітей,і неможна віддавати майбутнє біличан в руки таких як Лєвантійцева(Белка).Я був сосідом де раніше проживала Белка по вул.Полтавській де зараз проживає її батько.Кожного дня не закривалися двері в її хаті,бо від малого до великого затарювались у неї самогоном цілодобово.Бідони браги стояли сотні літрів.Така людина пролізла до селищної ради благодаря Жукові і Гошкодерисі.Яку з патрохами її продала,буквально за два роки.А тепер ви чуєте ,біличани, що вона щей документи в селищній раді підробляє.Два роки була героєм,бо боролася проти свинокомплексу і била себе в груди"я з громадою",а тепер сама довірена особа свинарів,та щей не може оприділитися кого вона підтримує свинарник чи аграрну партію.Бо пахне свининою,грошима та сахаром.Ви думаєте вона наведе порядок у Біликах?Нехай свій двір убире де скоро вовки витимуть сосіди жахаються що хащі завела.Нещодавно ходив в селищну раду оформляти субсидію до кабінету секретаря стоїть вонь ,вона щей не миється.Всі ми знаємо що вибори на два роки і вони швидко пройдуть.І в людей ще дужче розкриються очі хто зараз не бачить,але жалко часу.А вона і далі буде підробляти документи які їй треба та вчити сина за рахунок свинарів.Та ще чув на базарі що з Подолу Чернига Лідія буде серетарем або замісником голови тобто Белки.То Біликам буде гаплик.Люди добрі голосуйте за когось порядного,а не за самогонщицю.Є з кого вибирати є кандидати молоді і старші і активні.Думайте коли зайдите в кабінку.З повагою Олександр С.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації