Вхід | Реєстрація

«Не можу на цей безпорядок дивитися»

«Не можу на цей безпорядок дивитися»

Тиждень поспіль чоловік в інвалідному візку прибирає територію районного стадіону «Колос».
Цю інформацію кореспондентам «ЕХО» повідомила місцева жителька, яка регулярно відвідує споруду для спортивних змагань.

— Прийдіть і подивіться, в якому занедбаному стані находиться наш стадіон, — говорить жінка. — Пенсіонер, який передвигається у візку, сам почав наводити порядок. Завтра ввечері ждемо вас на стадіоні.

Наступного дня о 18:00 поряд із адмінспорудою збирається шестеро людей старшого віку. Вони в один голос заявляють, що їм соромно за зовнішній вигляд районного стадіону:

— Ми часто приходимо сюди, ну такого не пам’ятаємо вже давно. Усе заросло бур’янами, мусорки завжди повні, на бігових дорожках повно склянок, лавочки поламані й обдерті. А про туалет узагалі мовчимо. Перед входом амброзія у наш зріст виросла. Ми ждали, шо керівники займуться і порядки понаводять, но потом самі дорожку до женкого викосили. А Василь Антонович уже більше тижня замітає дорожки і збиває сапою бур’яни. (Розповідаючи, люди вказують на чоловіка в інвалідному візку, який знаходиться на протилежному боці стадіону. — Авт.).

У цей момент із адмінбудинку виходить директор Максим Онищенко.

— Максім, — звертаються люди, — коли ви вже викосите бур’яни на стадіоні? А туалет ти бачив? Чого за вас інвалід повинен прибирати?

— Я йому сьогодні сказав «спасіба» за це. Нема время, бо готовимось до спартакіади. А в туалеті я, чесно кажучи, більше місяця не був.

Підходимо до чоловіка, на котрого вказували співбесідники. Він представляється:

— Мене звуть Василь Мойсеєнко. Народився в 1942 році. Через сахарний діабет, у кінці 2013‑го втратив обидві ноги. Донька забрала жити до себе. Її будинок находиться навпроти стадіону. Я постоянно сюди приїжаю і вже не раз пробивав склянками колеса на візку. Та й жінки, які займаються спортом, жалілись, шо ноги ранили ними. От я і рішив замести дорожки.

Зі слів Василя Антоновича, у молодому віці він активно займався спортом. Пропагує здоровий спосіб життя.

— Моя внучка Аліна ходить на секцію по футболу, — продовжує чоловік, — онук тоже часто буває на стадіоні. Я ж не для себе, для них стараюсь. Тиждень назад узяв мітлу і почав потроху замітати. Не можу на цей безпорядок дивитися. Я в молодості робив завгаром. У мене 150 машин в гаражі було. Ми з водітєлями регулярно прибирали територію. До нас начальство з усієї області приїжало на порядки подивитись.

На завершення розмови Василь Мойсеєнко повідомив, що доки він замітав доріжки, то двічі пробивав колеса на візку:

— У мене електричний візок. Он він у стороні стоїть, бо опять колесо спустило. А це, бачите, дочка прикотила другий, поки зять заклеє колесо. Я пока всі дорожки не замету і бур’яни біля них не виполю, не остановлюсь. Мені вже і старші люди, і діти почали помагати. Ось бачите, це ми вчора три купки нагребли (вказує на бур’ян, складений поряд із урнами. — Авт.). Та тільки ніхто їх прибрати не може.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 вересня 2015, 12:46 | Кобеляки | Цікаве
1. ррр / 11 вересня 2015, 19:04
позор
2. Андрейко / 12 вересня 2015, 22:17
всіх хто виходив на кобеляцький майдан прошу з’явитись 19 вересня на стадіон Колос з мітлами і граблями. Не словом а ділом докажіть свій Європейський вибір
3. гість / 13 вересня 2015, 11:22
Ага,січазззз,на стадіоні не платять,це ж не майдан.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації