Вхід | Реєстрація

У Світлогірському може з’явитись реабілітаційний центр

Депутат обласної ради Анатолій Шкарбан пропонує покращити роботу деяких медичних закладів в Кобеляцькому районі.

Анатолій Миколайович говорить, що не так давно йому довелося побувати в дитячому ревматологічному санаторії «Ліщинівка», який знаходиться в Біликах. Стан закладу справив на чоловіка не надто приємне враження:

— По-перше, застаріла матеріально-технічна база, котра не оновлювалась десятками років. По-друге, стан приміщень та обладнання залишає бажати кращого. Спостерігається загальна тенденція, коли коштів вистачає лише на оплату праці персоналу та енергоносіїв.

Анатолій Миколайович вважає, що є кілька варіантів щодо подальшої долі лікувально-профілактичного закладу:

— Можна дочекатися, доки санаторій потрапить під оптимізацію, а можна прикласти зусилля і відновити його колишню популярність. У Полтавській області працюють ще два дитячі медичні заклади. Вони знаходяться в такому ж стані, як і «Ліщинівка». І їх можна об’єднати в один.

Зі слів депутата облради, білицький санаторій має всі шанси на успішне існування, оскільки місцеві лікарі добре знаються на ревматичних захворюваннях. Також при ньому працює літній оздоровчий табір «Ромашка», що розширює спектр послуг медзакладу.

— Важливим є факт виявлення в Біликах покладів голубої глини, — продовжує Анатолій Миколайович. — Якщо лабораторні аналізи підтвердять її лікувальні властивості, то можна сміливо вважати селище лікувально-курортною зоною.

Та ревматичний санаторій це не єдиний заклад в районі, котрий потребує оновлення.

— У Світлогірському тривалий час пустує приміщення лікарні, — наголошує Анатолій Миколайович. — Завдячуючи місцевому керівництву, його вдалося зберегти. На базі цієї установи можна відкрити реабілітаційний центр для військових. Світлогірську лікарню оглядав голова облради Петро Ворона, коли приїздив у село на відкриття спортивного майданчика. Він підтримав ідею створення центру в цьому населеному пункті. Голова облдержадміністрації Валерій Головко також обіцяв оглянути будівлю. У Світлогірському вистачає кваліфікованого медперсоналу, який готовий допомагати військовим. У Полтаві готують молодих спеціалістів, котрі після закінчення медакадемії зможуть приступити до роботи. Крім того, у Світлогірському чудова природа і водосховище.

Як пояснив Анатолій Шкарбан, ці заходи вдасться втілити в життя лише за ініціативи місцевих громад:
— Саме жителі Біликів і Світлогірського виступають у цій ситуації найбільш зацікавленими сторонами, так як для них з’являться нові робочі місця і збільшаться надходження до бюджету.

Звичайно, що обласних коштів не вистачить для цих заходів. Та Анатолій Шкарбан впевнений: якщо спільними зусиллями вдасться переконати обласне керівництво, то фінансування відбуватиметься і з державного бюджету, і за рахунок спонсорської допомоги.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 вересня 2015, 09:16 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
1. Адекватний / 18 вересня 2015, 11:31
О! Один Остап Бендер пропав, тепер Шкарабан починає... Ясна справа, вибори...
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації