Вхід | Реєстрація

Олександр Шуліка став директором РЛП «Нижньоворсклянський»

Олександр Шуліка став директором РЛП «Нижньоворсклянський»

У вівторок відбулася сорокова сесія шостого скликання, на яку прибули 44 із 56 депутатів.

Усього під час зібрання районні обранці розглянули дев’ятнадцять основних питань і два додаткових. Та найактивніше обговорювали три з них.

Спочатку депутати обговорили звіт Андрія Дацка, начальника фінуправління РДА, про виконання районного бюджету за перше півріччя 2015 року. Після його виступу голова громадської організації «Захист дітей війни» Віра Ситник поцікавилась, чому їм не виділили додаткові 9 тисяч гривень.

Андрій Дацко пояснив, що, згідно пункту 30 постанови Кабміну та розпорядження голови ОДА, забороняється збільшувати фінансування небюджетних організацій:

— Навіть якщо ви зараз проголосуєте за їх виділення, то я на себе цієї відповідальності не візьму.
Із залу прозвучали пропозиції внести зміни до постанови Кабміну або узагалі розігнати його за такі рішення.

Анатолій Таранушич, голова фракції «Рідне місто. Рідний край», запропонував виділити кошти для «Захисту дітей війни» із резервних 48 тисяч. Але депутат Володимир Струк нагадав присутнім, що вони знову намагаються обійти закон:

— У залі досить багато приватних підприємців і бізнесменів. То давайте зберемо ці кошти з власних кишень і не будемо примушувати Дацка порушувати закон.

Володимир Жук відразу погодився на цю пропозицію і пообіцяв передати у фонд «Дітей війни» 1 тисячу гривень.

Пропозиція Анатолія Таранушича не отримала підтримки. Після чого районні обранці проголосували за внесення змін до показників районного бюджету на 2015 року.

Із наступних восьми питань депутати ухвалили рішення без розгляду.

А от закриття Чорбівської загальноосвітньої школи викликало неоднозначні думки у присутніх. Депутат Дмитро Омельяненко наголосив, що не можна ліквідовувати школу, оскільки без неї не буде й села. Валерій Дрига підтримав цю думку і зазначив, що п’ятдесят дітей із цього населеного пункту їздять навчатися в інші школи.

Начальник відділу освіти Наталія Коваль пояснила, що батьки вправі самостійно вибирати, який навчальний заклад відвідувати їх дитині:

— У нас в деяких сільських школах менше учнів, ніж у кобеляцьких в одному класі. У Чорбівській ЗОШ немає жодної дитини, натомість, там залишились десять учителів і три техпрацівники. Ви ж влітку не погодились закривати малокомплектні школи.

Зі слів Наталії Мефодіївни, педагогам було запропоновано змінити свої робочі місця, але тільки троє з них на це згодились. Інші наполягли на виплаті заробітної плати і вихідної допомоги. Згідно законодавства, відділ освіти мав би попередити їх про закриття школи за два місяці до початку навчального року. Тепер ці працівники отримуватимуть зарплату протягом двох місяців.

— Якщо ви не проголосуєте за ліквідацію Чорбівської ЗОШ, — продовжує Наталія Коваль, — то вчителі й надалі просто приходитимуть у пусті класи. І за це ми будемо змушені платити їм зарплату.

Рішення щодо закриття Чорбівської школи підтримали 30 районних обранців.

Далі депутати затвердили Положення про електронну Дошку пошани Кобеляцького району Полтавської області та проголосували за присвоєння звання Почесний громадянин району загиблим військовим у зоні АТО (Юрію Сітяєву, Дмитру Коту, Віктору Бабенку та Володимиру Вільковському).

Потім районні обранці розглянули розпорядження голови районної ради №30 «Про звільнення директора регіонального ландшафтного парку «Нижньоворсклянський» від 3.08.2015 року та №31 «Про покладення його обов’язків на заступника Наталію Олексіївну Смоляр».

Василь Мирошнеченко подякував Миколі Гергенкопу за його роботу на посаді директора РЛП «Нижньоворсклянський».

Останнє питання стосувалось призначення нового директора регіонального ландшафтного парку. Хоча на цю посаду був лише один претендент Олександр Шуліка, заступник голови РДА, та, згідно законодавства, вибори проходили шляхом таємного голосування.

Після підрахунків лічильної комісії, з’ясувалося, що кандидатуру Олександра Миколайовича підтримали 36 районних обранців.

Розглянувши всі питання, сесія завершилась.

 

Депутатизми

— Ми починаємо шукати оте дишло, щоб обійти закон.

— Раньше пани одну дитину вчили і вона розумна була.

— А квітку з вікна йому дайте.

— А чо ви не рахуєте, хто удержався, бл…дь?!


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 вересня 2015, 09:57 | Кобеляки | Суспільство


1. Гай Фокс / 11 вересня 2015, 10:28
О, часи, о, звичаї! (С) Виявляється, тепер у Кобеляцькому районі найпрестижніша і найприбуковіша посада -- директора "Нижньоворсклянського". Для того, щоб її посісти, треба пройти довгий ланцюг кар"єрного росту -- від прачки трусів керуючого районного відділенням банку і по сумісництву його водія, потім цапа-відбувайла у розкраденому автопідприємстві і до, нарешті, посади першого заступника голови райради і за сумісництвом головного поціновувача "іннавгураційних" букетів. Кажуть, історія повторюється. Колись у районі вже був його очільник, який, як кажуть, побудував свою кар"єру на відносинах з жінками. Дежа-вю?
2. Алла / 11 вересня 2015, 21:47
Ох ця жаба зелена зелена
3. турист / 12 вересня 2015, 07:52
Сердюк на фото-вилитий Сандей Аделаджа.
4. Андрейко / 12 вересня 2015, 21:58
А чого не призначають директором якогось бійця з АТО героя який воював заслужив був поранений знає ціну життя
5. Самотерапевт / 21 вересня 2015, 13:07
На місці заступника буде працювати Копелець О.О.
6. дуся / 21 вересня 2015, 15:39
5.Самотерапевт
«Вставити цитату
На місці заступника буде працювати Копелець О.О»

Ще один великий керівник в якого в голові , як кого обдути і бабник -імпотент.
7. льоня / 21 вересня 2015, 23:44
Справжнє прізвище Сердяка-Кебеша
8. льоня / 21 вересня 2015, 23:46
Він справжній укроп.В АТО НЕ ПІДЕ І КРОВ НЕ ПРОЛЛЄ
9. льоня / 21 вересня 2015, 23:48
Бійці АТО рожою не вийшли
10. льоня / 22 вересня 2015, 06:47
Керувати
11. Петлюрівець / 26 вересня 2015, 17:02
9.льоня
«Бійці АТО рожою не вийшли»

" За всю тысячелетнюю историю России это первая война, в которой у нас нет союзников.Ни одного ...вокруг лишь брезгливое презрение к нам ,обезумевший от вкуса крови украинских братьев " - российский кинорежиссёр Аркадий Тигай, март 2015 года.
12. Адекватний / 26 вересня 2015, 18:09
11.Петлюрівець
« российский кинорежиссёр Аркадий Тигай, »

Аркадий Тигай. "Cамым большим несчастьем для еврейского государства было бы исчезновение антисемитов. ..."
З дозволу і на радість Аркаші напишу тобі. Чому ти все вишукуєш для прикладів тільки своїх соплемінників. Знайшов жида і думаєш його цитатою когось в чомусь переконати переконати? Хто тобі оголошував війну? Хто у нас визнав стан війни? Не пишу про розрив бипстосунків бо навіть договір про дружбу з РФ не денонсоваий. Ти що у жидів на ставці що війну тут пропагуєш? Привів жида в приклад. Та їм зараз їсти не давай кричатимуть що на тебе хтось напав і як їм соромно за російський народ до якого вони ніякого відношення не мають. Якби на місці Путіна був Сталін то усі оті тигаї, макаревичі, ахеджакови хоч би користь країні приносили пиляючи ліс, замість прикритватися іменем Росії і від імені її народу щось речити.
13. Петлюрівець / 26 вересня 2015, 18:53
12.Адекватний
«Хто у нас визнав стан війни? Не пишу про розрив бипстосунків бо навіть договір про дружбу з РФ не денонсоваий. »

Ти Чудово знаэш що зараз проти Украіни Росією ведеться гібридна війна.Так що Росія обходиться без розриву дипломатичних стосунків і денонсаціі договорів.Але плян Путіна про захоплення Украіни через створення т.званоі " Новоросіі " провалився.А зараз для Росіі введення обмеженого контингента військ в Сірію закінчиться другим Афганістаном, а мусульмани в середині Росіі і зовні покінчать с русским медведем.Россия движется к пропасти !!!
14. Адекватний / 26 вересня 2015, 20:06
13.Петлюрівець
«Так що Росія обходиться без розриву дипломатичних стосунків і денонсаціі договорів»

Росія то, припустим, обходиться, але я про Україну запитував.
13.Петлюрівець
«Але плян Путіна про захоплення»

Путін завтра з трибуни ООН розкаже, слухай.
13.Петлюрівець
«мусульмани в середині Росіі і зовні покінчать с русским медведем.»

Мусульмани скоро покінчать з твоїм ЕС. Більше "ящик" дивисьПосилання на www.youtube.com
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації