Вхід | Реєстрація

У райцентрі матеріальну допомогу отримали 105 учасників АТО

Під час засідання міськвиконкому були прийняті чергові рішення про виділення землі та грошової допомоги кобелячанам, мобілізованим до лав Збройних Сил України.

Цього разу земельні ділянки були виділені чотирьом жителям райцентру. Усього ж у Кобеляках землю отримали двадцять учасників АТО. Міськвиконком не відмовив жодному заявнику. Зараз земельні ділянки виділяються в мікрорайоні Ліве Заворскло. Там для потреб жителів райцентру, котрі отримали чи отримають статус учасника АТО, зарезервовано двадцять гектарів землі.

Крім земельних ділянок під забудову, усі жителі райцентру, які беруть участь в АТО, отримують матеріальну допомогу із міського бюджету. Станом на початок вересня за нею до міської влади звернулися 105 громадян. Їм виплачено 165 тисяч гривень. Суми виплат різняться. Кожен учасник АТО може претендувати на тисячу гривень одноразової допомоги. Тим, хто був поранений, виплачують по дві тисячі, а сім’ї загиблих воїнів отримують по десять тисяч.

Крім учасників АТО, допомогу отримали і двоє біженців із Донбасу та жителі райцентру, котрі перебувають у скрутному матеріальному становищі.

Та, звичайно ж, на засіданні міськвиконкому вирішувались не лише питання надання матеріальної допомоги. Були розглянуті заяви кількох містян щодо отримання дозволу на спилювання сухих чи аварійних дерев. Узагалі, за останній місяць кількість подібних звернень різко зросла. Це свідчить про те, що багато кобелячан восени та взимку опалюватимуть свої оселі дровами.

У засіданні виконкому взяли участь п’ятеро кобелячан, чиї звернення були розглянуті. Був запрошений на зібрання і власник дискотеки «Фабрика». Справа в тому, що до міської влади надійшли скарги щодо шуму від роботи розважального закладу та засміченості ділянки вулиці поряд із ним. Під час розмови посадовці та підприємець знайшли спільну мову, недоліки будуть усунені.

Також було прийняте рішення про виділення додаткової суми грошей на фінансування робіт із встановлення паркану навколо міської школи № 3.


Автор: Олександр Письмак, заступник Кобеляцького міського голови


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 вересня 2015, 10:51 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації