Вхід | Реєстрація

Суд щодо тарифів знову перенесли

Суд щодо тарифів знову перенесли

Цього разу в суд з’явилися представники селищної ради і комунгоспу. Але тривало засідання всього кільканадцять хвилин. Після клопотання адвоката селищної ради за згодою позивачів суддя перенесла розгляд справи на 13 жовтня.

Нагадаємо, що засідання 8‑го вересня було вже другим у справі розгляду позову громадських активістів на чолі із Галиною Курило до селищної ради. На перше засідання не з’явилися представники селищної ради та комунгоспу. Цього разу явка учасників видається кращою. Ще до початку засідання на сходах біля суду можна було помітити секретаря селищної ради Тетяну Шинкаренко, заступника селищного голови Валентина Івашину, головного бухгалтера та юриста селищного комунгоспу і кількох депутатів селищної ради.

— А шо таке, шо Реки немає? — упівголоса запитує літню жінку один із громадських активістів.

Представників громади цього разу небагато, кількадесят чоловік. Усі вони до початку засідання вміщуються у судовій залі. Дехто приносить з собою плакати. Цього разу активісти не лише апелюють до судді («Ваша честь, пам’ятайте про честь!» — Авт.), але й нагадують комусь (очевидно, представникам місцевої влади. — Авт.) уривки з Біблії.

Суддя Тетяна Гавриленко на початку засідання перевіряє явку учасників. До суду з’являються усі три позивачі. Але публіку більше цікавить — хто ж сяде за стіл відповідачів. Цього разу селищну раду представляє юрист. Але не штатний, а полтавський адвокат Олександр Ошека.

Після початку розгляду справи він одразу озвучує кілька клопотань до суду. Зокрема, щодо відеозйомки, яка проводиться під час засідання журналістами студії «Місто». Мовляв, для зйомки стаціонарними засобами має бути наданий дозвіл суду після заслухування думки всіх сторін. Суддя цікавиться у позивачів, чи вони наполягають на проведенні відеозйомки (але для цього доведеться відкласти слухання), чи готові продовжити розгляд справи. Галина Курило, схоже, вагається, але потім говорить, що підтримує клопотання і наполягає на проведенні зйомки. Те ж саме повторюють два інших позивачі. Суддя, подумавши деякий час, оголошує про перенесення судового розгляду на 10:00 13‑го жовтня.

Після того, як суддя залишає залу засідань, громадські активісти обступають адвоката селищної ради Олександра Ошеку. Цікавляться, скільки йому заплатили за захист підвищених тарифів. Юрист посміхається і запевняє, що приїхав захищати відповідачів безкоштовно. При цьому зізнається, що… незнайомий з обставинами справи.

— Я тільки вчора повернувся з Києва, а клопотання набирав уночі! — щиро ділиться адвокат. При цьому радить стороні позивачів також звернутися за допомогою до професійного юриста. — Інакше я просто скористаюся вашим незнанням юридичних тонкощів.

Представники громадськості виходять на вулицю в дещо пригніченому настрої.

— Скільки ж ми будемо добиватися правди у цьому суді?! — у розпачі запитує у оточуючих одна із позивачок. Їй розважливо пояснюють: швидко справа точно не вирішиться, тому доведеться набратися терпіння.

Нагадаємо, що протестувати проти підвищення тарифів у Нових Санжарах почали після того, як у вересні 2014‑го селищна рада збільшила тариф на воду майже удвічі: з 5,16 до 10 гривень за куб. Після звернення представників громадськості до Антимонопольного комітету селищна рада переглянула тариф і знизила його до 9,24 гривень за куб. Проте і ця сума, на думку громадських активістів, є суттєво завищеною. Тому вони вирішили добиватися правди в суді. Керівництво селищної ради претензії громадських активістів не визнає і називає тариф на воду виправданим та економічно обґрунтованим.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 вересня 2015, 11:47 | Нові Cанжари | Суспільство


1. Белый / 11 вересня 2015, 12:50
Если на судебном заседании были представители телекомпании "Місто",то весь этот фальш есть проект Каплина и тарифы скорее прикрытие извесных целей "простых людей"."Місто"-карманник Каплина давно все знают.Сам "простак",почемуто,отправил свою жену и сына жить в Москву,где они фигурируют на красной площади с флагом трехцветным в руках.Вот вам патриотизм.
2. Степан / 11 вересня 2015, 13:25
у дядька на головному фото у світленькій рубашці скоро репне морда.видно привик жирувати приянуковичу,а тепер йому похужало,труситься за десятку щоб заплатити за кубводи
3. Гай Фокс / 11 вересня 2015, 16:11
1.Белый
«Сам "простак",почемуто,отправил свою жену и сына жить в Москву,где они фигурируют на красной площади с флагом трехцветным в руках.»
Докази в студію!!!
4. Сват / 12 вересня 2015, 16:04
2.Степан
«у дядька на головному фото у світленькій рубашці скоро репне морда.видно привик жирувати приянуковичу,а тепер йому похужало,труситься за десятку щоб заплатити за кубводи»

Як у воду дивилися! Працював у КРУ -за п*янку вигнали, пенсію держслужбовця доапрцьвував в управлінні соціального захисту закладаючи підприємців в кого працювали неоформлені працівники , а тепер борець за справедливість. П*яний козел!
5. дуся / 12 вересня 2015, 20:20
оце команда підібралась захисників народу , Видать стояли нва мандані , а тепер обдирають людей на базарі оці всі ГЕЇ з фоксами.Всяка шло....ь.Хто вам тв... дозволяв ображати людей. А на суд позивачі можете не ходити , рішення там уже прийняте , судячи з того , що оця банда пише. Це пишуть ті , хто там крутиться.Раз почали перкеносити , то то вже апродажні суди не приймуть рішення на користь знедолених. Дивіться на виборах та не обирайте отих Геїв.
6. Андрейко / 12 вересня 2015, 22:12
В Санжарах люди молодці Хоч якось борються за свої права на відміну від кобелячан Я бажаю вам сили не здавайтесь правда на вашій стороні
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації