Вхід | Реєстрація

А Наталія Григорівна лукавить…

У 35‑му випуску тижневика «ЕХО» прочитав інтерв’ю з начальником управління праці та соціального захисту населенні пані Наталією Гомлею, де вона невірно трактує положення постанови Кабміну України № 389 від 4 червня цього року у питання надання пільг дітям війни.

Факти? Будь ласка. Цитую слова пані Гомлі: «Якщо у дружини, яка є дитиною війни, пенсія нижче 1710 гривень, вона має право на пільгу. Але якщо її чоловік, який також є дитиною війни, має пенсію (чи інший дохід) вище за 1710 гривень, він право на пільгу втрачає».

То що виходить? Одна електролампочка в квартирі — пільгова, інша — ні? Чи одну конфорку газової плити оплачувати за пільговим тарифом, іншу — за звичайним?

Згадана кабмінівська постанова трактує: «Пільга надається не окремо на пільговика, а на сім’ю пільговика». Пункт 4 стверджує: «До членів сім’ї пільговика під час надання пільг належать: чоловік (дружина), неодружені повнолітні діти, визнані інвалідами з дитинства…».

Пункт 1 Постанови гласить: «Затвердити Порядок надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї».

А що таке сукупний дохід сім’ї на одну особу? Наприклад, у чоловіка пенсія 1700 гривень, у дружини стільки ж. Додаємо і ділимо на 2. Середньомісячний сукупний доход на одного — 1700 гривень. Пільга належить. Якщо у чоловіка 1711, а в дружини 900, то коли сплюсувати і потім поділити на 2, виходить 1355 гривень на одного члена сім’ї. За трактуванням пані Гомлі, пільга не надається, бо в одного із членів сім’ї доход перевищує 1710 гривень. Порівняймо ці два приклади. За тлумаченням пані Гомлі, виходить, що у першому випадку, коли дохід на одного члена сім’ї становить 1710 гривень, пільга надається, в другому — коли дохід на одного члена сім’ї 1355 гривень — не надається. Де справедливість і логіка? Абсурд!

Аби ще зрозуміліше було читачам і пані Гомлі, наведу інший приклад. До 1 липня цього року пільги надавали всім без урахування доходу. Скажімо, у чоловіка пенсія 10 тисяч, у дружини — 8 тисяч гривень. На одного члена сім’ї припадало 9 тисяч гривень. От Кабмін і видав постанову № 389, щоб усунути цю несправедливість, і встановив, що пільги належать тим, у кого сукупний середньомісячний дохід не перевищує 1710 гривень. Гадаю, що при сучасній комп’ютеризації неважко порахувати дохід на одну особу в сім’ї, бо це задача з арифметики для учнів четвертого класу (за підручником Кисельова).

Обурює те, що пані Гомля, яка отримує зарплатню за рахунок платників податків, очолює не управління соціального захисту, а управління з протилежною назвою.

Тож звертаюсь до всіх: перевірте, чи маєте ви право на пільги, бо он як нас захищають. Борітеся — поборете!


Автор: З повагою до читачів і співчуттям до скривджених, Борис УЛЬЯНИЧ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 вересня 2015, 09:15 | Кобеляки | Суспільство
1. Юлія / 13 вересня 2015, 12:51
Сумісний дохід сім’ї береться на ВСІ пільгові категорії які підлягають перегляду по наданню пільг згідно постанови Кабміну України окрім "дітей війни", так як усі пільги надаються і поширюються на членів сім’ї, окрім категорії "діти війни". Ця пільга є індивідуальною і НЕ надається на членів сім’ї, а лише на самого пільговика. Тому і продовження чи припинення пільги по цій категорії проводиться з урахування доходу не сім’ї, а самого пільговика.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації