Вхід | Реєстрація

Рішення про підняття тарифів на електроенергію визнали незаконним

Рішення про підняття тарифів на електроенергію визнали незаконним

Окружний адміністративний суд міста Києва визнав незаконним і нечинним з моменту прийняття постанову НКРЕКП від 26 лютого 2015 року № 220 «Про встановлення тарифів на електроенергію, що відпускається населенню». Таке рішення було прийнято 8 вересня у справі № 826/6876/15. Його текст опубліковано в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Суд задовольнив заявлені позовні вимоги частково. Постанова НКРЕКП незаконна, оскільки згідно діючої на момент його прийняття редакції частини 2 ст. 12 Закону україни «Про електроенергетику» виключні повноваження по встановленню тарифів на електроенергію були тільки у Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики (НКРЕ). При цьому такі повноваження були надані НКРЕКП тільки Законом № 514-VIII від 4 червня 2015 року, який набув чинності 16 липня 2015 року.

Також суд зазначив, що повноваження, надані суб'єкту саме законом, можуть бути змінені у бік зменшення або можуть бути надані іншій особі тільки законом, а не підзаконним нормативно-правовим актом.

Таким чином, оскаржувана постанова НКРЕКП про поетапне підвищення тарифів прийнята з перевищенням владних повноважень, встановлених законом, а саме, ч. 2 ст. 12 Закону україни «Про електроенергетику» та ст. 3 Закону «Про природні монополії».


Автор: «Україна комунальна»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 вересня 2015, 15:19 | Полтавщина | Суспільство
1. Самотерапевт / 16 вересня 2015, 16:41
Так що? Платити за старими тарифами?
2. ш0фер / 16 вересня 2015, 21:27
Так що? Платити за старими тарифами?


а конєшно... даже те шо успів заплатити за новими перещитают
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації