Вхід | Реєстрація

У Котовському вперше відзначили день села

У Котовському вперше відзначили день села

Навіть найстарші жителі цього маленького села, що на території Бутенківської сільської ради, не пам’ятають, коли в них проводили подібне свято.

Уперше пропозиція про проведення в Котовському власного унікального свята пролунала під час відзначення Дня Перемоги. Розповідає бутенківський сільський голова Микола Скрильник:

— Ми, посадовці сільради, приїхали тоді в Котовське, аби привітати ветеранів із Днем Перемоги. І, спілкуючись із людьми, почули прохання. Жителі села прохали допомоги в організації і проведенні дня села. Обіцяли максимально самоорганізуватись. Приємно відзначати, що всі дотримали даного слова. Ми, як влада, допомогли: привезли артистів, вирішили деякі організаційні моменти. А все інше зробили самі жителі Котовського. Вони й ідеальний порядок на стадіоні навели, і своїх артистів підготували, й лотерею організували. Молодці, що й казати. Можливо, усе через те, що дня села в Котовському не відзначали ніколи. У всякому випадку, ніхто не пам’ятає подібного.
Дійсно, відзначення дня села викликало в Котовському небувалий інтерес. На місцевому стадіоні зібралось близько ста п’ятдесяти чоловік. Люди жартували між собою:

— У нас під час виборів голосувати стільки не приходять.

Спочатку перед громадою виступив сільський голова Микола Скрильник. Він привітав людей із їх святом і повідомив, що бутенківські депутати виділили майже 900 тисяч гривень на капітальний ремонт водогону в Котовському. Сільський голова висловив сподівання, що роботи мають розпочатися вже через два тижні. І в результаті проблема з якісною питною водою в селі буде вирішена на тридцять-сорок років.

Після цього розпочався святковий концерт. Потрібно відзначити, що всі артисти, які були в ньому задіяні, є жителями Бутенківської сільської ради. Як відзначив той же Микола Скрильник:

— Ми вирішили не запрошувати заїжджих «зірок». По-перше, вони дорого коштують, а по-друге, і це головне, у нас своїх талантів вистачає. Наші артисти здатні підготувати повноцінну концертну програму.

І концертне дійство підтвердило правдивість слів сільського голови. Артисти з Бережнівки, Бутенок, Свердловського кілька годин без перепочинку розважали присутніх. У програмі були і пісні, і гуморески, і театралізовані номери. А запальна «Циганочка» у виконанні колективу «Любисток» примусила пританцьовувати ледве не всіх глядачів. Знайшовся час і для виступів місцевих аматорів. Земляків радували своєю творчістю Катерина і Маргарита Бикови та котовські «циганочки», котрі теж долучилися до танцю. Вели концерт директор Бережнівського клубу Тетяна Пасічна та її юні помічники Валентина Ткач і Олександр Пасічний. Доки на імпровізованій сцені співали і танцювали, дві Тетяни, Кравцова і Тягло, радували сільську дітвору цікавими поробками, котрі виготовляли вручну прямо під час концерту.

Закінчилось святкове дійство близько 22‑ї години дискотекою. Задоволені першим в історії днем села жителі Котовського висловили бажання зробити подібне свято традиційним.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 вересня 2015, 17:20 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації