Вхід | Реєстрація

Найкраще готуються до зими освітяни і медики

Керівник газопостачальної служби району Петро Маник відзначив, що керівники згаданих галузей завжди відповідально ставляться до підготовки і надання документів, необхідних для початку опалювального сезону.

Підставою для розмови із Петром Васильовичем стали чутки про майбутнє різке подорожчання газу. Нібито вже цієї осені газ для населення буде коштувати близько десяти гривень за кубометр. Про це працівникам «ЕХО» неодноразово повідомляли жителі Кобеляк. Цікаво, що різні люди називали різну ціну. Одні говорили про 9 гривень за метр кубічний, інші — про дванадцять. При цьому люди не називали жодних джерел отримання подібної шокуючої інформації. Як правило, аргументуюча частина зводиться до тверджень на зразок: та всі про це знають!

Петро Маник підтвердив, що теж знайомий із подібними чутками. Але, за його словами, жодних підстав для їх появи немає. Керівник пояснив:

— На сьогоднішній день є лише один офіційний документ, який регламентує ціну на газ для населення. Мова йде про Постанову НКРЕКП від 3 березня 2015‑го року. Нею для населення встановлені так звані літній та зимовий тарифи. Більшість громадян у літній період платять по 7,188 за кубометр газу, у зимовий — по 3,6 (при умові споживання до 200 кубометрів за місяць). Якщо споживач спалює більше двохсот кубів, то за кожен зайвий платитиме вже 7,188. Усе, більше ніяких документів, що регламентують ціну, не існує. Нагадаю, що зимовий тариф починає діяти з 1 жовтня.

Також Петро Маник, користуючись нагодою, через газету нагадав керівникам установ, підприємств та органів місцевого самоврядування про необхідність вчасного подання документів, необхідних для початку опалювального сезону. Він уточнив:

— Потрібно вчасно надати розрахунки лімітів споживання газу та інші документи. Хочу відзначити з кращого боку відповідальних працівників органів освіти та медицини. Вони завжди все роблять вчасно. А ось деякі сільські голови, традиційно, тягнуть до останнього дня. А потім прибігають до мене в кабінет і просяться: увімкніть газ, будь ласка, а я документи донесу.

Намагаючись знайти джерело чуток щодо підвищення ціни на газ для населення, ми промоніторили різні інтернет-сайти. Але ніде не знайшли відповідної інформації.

Єдиним достовірним джерелом є згадана Постанова НКРЕКП. Згідно із нею, ціна газу, що використовується для приготування їжі/та або підігріву води, становить 7,188 за кубометр.

Для опалення або комплексного споживання:

— у період із 1 травня по 30 вересня (включно) — 7,188;

— у період із 1 жовтня по 30 квітня (включно):

— за обсяг споживання до 200 кубометрів природного газу на місяць (включно) — 3,600,

— за обсяг, спожитий понад 200 метрів кубічних на місяць, — 7,188.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 вересня 2015, 09:15 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації