Вхід | Реєстрація

Пристрасті навколо ФАПу

Пристрасті навколо ФАПу

Депутати Бутенківської сільської ради на сесії виділили кількасот тисяч гривень на ремонт об’єктів соціальної сфери. Водночас сільські обранці вирішили поцікавитися у виконавців повільним темпом виконання робіт.

У вівторок 8 вересня відбулася чергова сесія Бутенківської сільської ради. Вона мала відбутися ще в понеділок, але на засіданні не було кворуму для прийняття рішень. Сільські депутати чомусь не змогли прийти на сесію. У вівторок кворум таки зібрали. І прийняли дуже багато рішень, в основному виділяючи кошти на ремонти та допомогу малозабезпеченим землякам і учасникам АТО.

Більшість винесених на розгляд депутатів питань повістки денної були проголосовані без дискусій. Крім двох. Із доповіддю по одному з них виступив місцевий житель, учитель Бутенківської школи Іван Шевель. Іван Михайлович є відомим на всю область борцем за збереження довкілля. При цьому його діяльність не обмежується однією лише боротьбою. За безпосередньої участі Шевеля в Кобеляцькому районі створений ботанічний заказник Драбинівка, розташований на території Бутенківської, Золотарівської та Кунівської сільрад. Там виявлені десятки видів рідкісних рослин, занесених до Червоної Книги.

На сесії Іван Шевель запропонував депутатам проголосувати за зміну статусу заказника Драбинівка. Він мав стати державним. За це вже проголосували депутата Золотарівської та Кунівської рад. Але підтримки у земляків Шевель не знайшов. Його почали запитувати:

— А що це дасть?

— Як стане державним, то рослини швидше рости будуть?

— Так це ж полювати там заборонять і сіно косити?

Сільського голову Миколу Скрильника найбільше цікавило, чи потягне за собою зміна статусу збільшення фінансування. Він запитав:

— Держава виділить кошти на утримання заказника? Там будуть на постійній основі працювати наші люди?

Іван Шевель відповів, що лише сподівається на якесь фінансування з обласного та державного бюджетів. А зміна статусу заказника підвищить престиж Бутенківської сільради. Але цих аргументів виявилось недостатньо, аби переконати депутатів. І вони не проголосували за зміну статусу Драбинівки. А ось майже вісім тисяч гривень для виготовлення і встановлення у заказнику спеціальних табличок та плакатів виділили.

Та справжні пристрасті на сесії спалахнули, коли почали виділяти гроші на ремонт Бережнівського клубу. Ніхто не був проти того, що заклад дійсно необхідно ремонтувати. І гроші на це таки дали. Але під час обговорення цього питання несподівано згадали про ремонт Бутенківського ФАПу, який вже ведеться. Тон дискусії задала керівник цього закладу Валентина Іванова. Вона дуже обурювалась із приводу того, що в медзакладі до цього часу немає опалення. І пред’явила претензії сільській владі за недостатній, на її думку, контроль за проведенням ремонту. А приватному підприємцю Олегу Калюжному, який ремонтні роботи виконує, Валентина Іванівна дорікнула за зволікання. Вона емоційно заявила:

— Та дайте ті гроші мені! Я сама все зроблю! До того ж — швидше і краще.

На що колеги-депутати зауважили:

— Ви тут кричите, а коли ваше начальство із Кобеляк приїжджає, то мовчите, ніби вас усе влаштовує.

Микола Скрильник, у свою чергу, проінформував, що сільрада кілька місяців тому передала в районний бюджет гроші на ремонт ФАПу. А претензії щодо темпу та якості робіт потрібно пред’являти Любові Коломієць, як керівнику медустанови, в підпорядкуванні якої знаходиться ФАП, та Олегу Калюжному, котрий проводить ремонтні роботи. Сільський голова запропонував через два тижні запросити згаданих людей на чергову сесію і почути інформацію від них.

…Уже через кілька годин після закінчення сесії на мобільний автора цієї статті почали дзвонити. Спочатку зателефонував Юрій Кісіль, працівник Центру первинної медико-санітарної допомоги, потім — підприємець Олег Калюжний, котрий виконує роботи з ремонту Бутенківського ФАПу. Вранці наступного дня подзвонила і запропонувала зустрітися керівник Кобеляцького Центру ПМСД Любов Коломієць. У всіх була одна тема для розмови: ситуація із ремонтом ФАПу. Як виявилось, одразу після закінчення сесії Микола Скрильник подзвонив до Любові Афанасіївни і попередив, що він, як представник влади, і всі бутенківські депутати хочуть почути детальний звіт щодо проведення робіт із ремонту медичного закладу. Напевно, Микола Володимирович ще й висловив незадоволення тим, що виділені сільрадою гроші так довго не можуть використати за призначенням.

Любов Коломієць запевнила, що приводів для зайвого хвилювання немає. Вона пояснила:

— По-перше, значної затримки в часі немає. По-друге, усі, хто має справу із бюджетними коштами і ремонтами, знають, що перед початком робіт потрібно отримати велику кількість дозволів, узгодити проект, пройти експертизу. Ось цим наші працівники і займалися з липня. Кілька разів документи нам повертали на доопрацювання. Зараз цей етап робіт уже пройдений. І буквально через тиждень підрядник може розпочинати ремонт. Так що, до початку холодів опалення в ФАПі буде. Узагалі ж, хочу відзначити роботу саме бутенківської влади. Там, як ніде в районі, дуже багато вкладають у медицину. Із Бутенками приємно працювати.

Олег Калюжний, у свою чергу, запевнив, що вкладеться із роботами в два тижні. До цього часу систему опалення він не міняв, бо не мав ні необхідних документів, ні грошей.

Якщо все станеться так, як обіцяють посадовці і підприємець, то до 1 жовтня у Бутенківському ФАПі буде тепло.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 вересня 2015, 10:35 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації