Вхід | Реєстрація

Анатолій Шкарбан: «Нова влада мухлює, як стара»

Діючий депутат Полтавської обласної ради шокований принципом формування виборчих округів.
Кампанія з виборів до місцевих рад стартувала і набирає обертів. Виборчі комісії готують місця для голосування, вивчають подані партіями та кандидатами документи. Політичні сили, у свою чергу, проводять конференції, висувають кандидатів у депутати. Ось-ось почнеться агітаційна кампанія.

Але це лише надводна частина виборчого айсберга. Паралельно почалася прихована від широкого загалу робота, яка має безпосередньо вплинути на результати народного волевиявлення. Адже це лише звичайні, непосвячені в «таїнства» процесу, люди думають, що для перемоги на виборах і отримання заповітного мандату достатньо бути відомою особою, ефективно провести агітаційну кампанію, залучитися підтримкою впливової політичної сили. Усе це, звичайно, є невід’ємною частиною виборчого процесу. Але на результати голосування впливають й інші чинники.

Безумовно, головний із них — керівники і члени виборчих комісій та спостерігачі. Давно ж було сказано: не важливо, як голосують, важливо, як рахують. Та що там говорити, коли на результати волевиявлення впливає навіть те, як сформують виборчі округи. Уміло їх перетасувавши, можна звести лобами на одному окрузі кількох потенційно сильних кандидатів, одночасно просунувши на прохідний округ потрібну людину. Цим методом користувалися завжди. Не стали виключенням і цьогорічні вибори.

Про це редакції розповів депутат Полтавської обласної ради Анатолій Шкарбан. У вівторок він ознайомився на сайті ЦВК із виборчими округами у Кобеляцькому районі. І звернув увагу на їх дивний поділ. Дивний як із точки зору географії, так і здорового глузду.

Анатолій Миколайович пояснив:

— Дивимось на округ №13. Саме по ньому я збираюсь балотуватися до обласної ради. До нього входять місто Кобеляки, а також Красненська, Вільховатська, Орлицька та Радянська сільради. Вам не здається дивним, що сусідні з райцентром Підгорянську, Кунівську, Золотарівську і Сухинівську ради розкидали по інших округах? У іншому окрузі знаходиться і Дашківка, котра, згідно з планом територіальної реформи, має стати центром громади, до якої потенційно можуть увійти Радянське та Орлик. Та нічого дивного в цьому немає. Просто нова «демократична» влада вперто наступає на старі граблі. Вона махлює з округами не гірше, аніж стара і злочинна. Десь у «області», маючи можливість впливати на формування округів так, щоб звести лобами Шкарбана й Андрієнка. А по іншому округу з гіпотетичним центром у Світлогірському буде балотуватися «парашутист», тобто, зовсім чужа для району людина. Але він йтиме від партії влади. Хочу наголосити: нічого з цього мухлювання не вийде. Ми з Миколою Андрієнком не пересваримося і вітатимемо один одного й після виборів. А «парашутистам» вкажуть на їх місце самі виборці. Упевнений, що наші люди не проголосують за чужаків, від якої б партії вони не йшли.


Автор: «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 вересня 2015, 13:36 | Кобеляки | Політика


1. андрійко / 25 вересня 2015, 21:19
Зінаїда Антонівна накивала від сестричок,а Васильовича запхали так далеко,щоб силосом не воняв.Справжня партія і круті керівники
2. петерс / 26 вересня 2015, 14:47
Нарешті Шкарбана прийняли до ригів,намаявся бідненький скільки партій змінив,а тут нарешті згодився.Кулінічу потобаються такі майстри анус-лізингу.
3. Дуся / 26 вересня 2015, 16:15
Можливо такі махлювання допоможуть хоч щось змінити , а то Шкарбани та Андрієнки вже приписались в облраді , а толку?
4. Проходив мимо / 27 вересня 2015, 19:25
Дайош Аню Какбак на царство! Вона молода і способна!
5. серг / 27 вересня 2015, 20:16
Аня ще свята на фоні сестричок.Свєтлячок бив по крашанках якогось дядька на минулих виборах,грошей вимагав
6. серга / 27 вересня 2015, 20:31
Заходив по премію,мені дала 300,білицьким 400,а дядьку-0,ще й знайомим міліціянтам подзвонила, страху нагнала.Ще від Свєтлячка перло свіжачком
7. серга / 27 вересня 2015, 20:34
Ось такі є непотопляємі,вони і в список подібних набрали,а нормальних зжили
8. Петлюрівець / 27 вересня 2015, 21:36
6.серга
«Заходив по премію,мені дала 300,білицьким 400,а дядьку-0,ще й знайомим міліціянтам подзвонила, страху нагнала.Ще від Свєтлячка перло свіжачком»

Непродавайте свій голос виборці і все буде добре.А чи і на місцевих виборах в цьому році буде підкуп не тільки комісій ?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації