Вхід | Реєстрація

Водії нехтують ПДР у ставленні до пішоходів

Водії нехтують ПДР у ставленні до пішоходів

Саме з такою інформацією до кореспондентів «ЕХО» звернулася молода мама-кобелячанка.

Жінка говорить, що у восьми з десяти випадків водії не пропускають її з дитячим візочком на пішохідних переходах.

— Трапляються, що автомобілісти ніби навмисно додають у швидкості, аби не пропускати мам із колясками, — знервовано констатує співбесідниця. — Днями мене ледве не збив такий водій. Ще й накричав, що я його не пропустила.

Кореспонденти «ЕХО» вирішили перевірити цю інформацію, провівши власний експеримент. За допомогою ми звернулись до двох молодих мам. Місцем для експерименту обираємо пішохідний перехід на вулиці Шевченка від парку Богдана Хмельницького до Вічного вогню. Саме цим маршрутом батьки відводять своїх дітей у дитсадок «Світлячок», а значна частина мам із візочками прямують у парк на прогулянку. Відправляємось туди о 12‑ій годині дня. На нашу думку, саме в обідню перерву рух на вулиці Шевченка є найбільш пожвавленим. Крім місцевих водіїв, які поспішають на обід, із ринку роз’їжджаються торгівці та покупці. Для підтвердження свого експерименту використовуємо відеозйомку.

Учасниці дослідження по-черзі пробують перетнути вулицю. Жодній із них водії не надають переваги в русі. Лише з десятого разу один автовласник усе ж пропускає жінку з візочком.

Та, крім попереджувального знаку, ніщо в цьому місці не вказує на пішохідний перехід. Тож неуважні водії можуть просто не помічати його. Для продовження експерименту обираємо пішохідний перехід, який знаходиться на перехресті вулиць Шевченка і Касьяна. Поряд розташована будівлі райвідділу міліції, суду та адміністрації. Тут більш пожвавлений рух пішоходів, які, самі того не знаючи, стають учасниками експерименту. Картина повторюється знову. У восьми з десяти випадків водії не пропускають ні жінок із візочками, ні інших пішоходів.

Потім направляємось на перехрестя вулиць Шевченка і Червоноармійської. Цим маршрутом ходять учні до школи № 2, яка знаходиться поруч. Нещодавно на перехресті була поновлена дорожня розмітка. Виявляється, що діти також не можуть перейти вулицю, доки по дорозі рухаються автомобілі. Тобто, за час експерименту у дев’яти із десяти випадків водії не надають переваги пішоходам.

Провівши дослідження, можемо з упевненістю констатувати: водії нехтують правилами дорожнього руху у відношенні до всіх пішоходів.

Старший інспектор ВДАІ з обслуговування Кобеляцького району Артур Матюх повідомив, що, згідно статті 122 частини 1 Адміністративного кодексу України, проїзд водіями пішохідних переходів, ненадання переваги пішоходам карається штрафом у розмірі від 255 до 340 гривень.

Користуючись нагодою, Артур Ігоревич учергове нагадав:

— Шановні водії, дотримуйтесь правил дорожнього руху, слідкуйте за попереджувальними знаками й розміткою, щоб зберегти життя та здоров’я пішоходів і власні заощадження.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 вересня 2015, 12:32 | Кобеляки | Цікаве
1. оса / 25 вересня 2015, 16:23
а як же з відеокамерами, які нібито встановлено на перехресті Шевченка і Касьяна? Чи міліціонери в них не заглядають? А взагалі, таке враження, що нашим ДАІшникам нема ніякого діла до явних порушень ПДР у місті. Наприклад, щонеділі в першій половині дня на перехресті вул Шевченка і Дніпропетровської (біля аптеки) на тротуарі, заважаючи пішоходам, розкладають свій нехитрий крам бабусі. Зайти на тротуар з пішохідного переходу просто неможливо, доводиться обминати по проїжджій частині. І оцей "блошиний" ринок чомусь не помічають ті, хто мав би слідкувати за правопорядком. Бо з бабусь нічого взяти?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації