Вхід | Реєстрація

Чоловік лишився без пільги, але дружина її отримуватиме

На прикладі однієї новосанжарської родини розглядаємо випадок призупинення пільги на комунальні послуги.

На сторінках нашого тижневика ми вже піднімали питання скасування пільг «дітям війни». Минулого тижня нам знову довелося повернутися до цієї теми. До журналіста «ЕХО» у Нових Санжарах зателефонувала мешканка Крутої Балки Ганна Бутко. Вона  попрохала роз’яснити, чи отримуватимуть вони з чоловіком пільгу в цьому опалювальному сезоні. При цьому жінка зауважила, що вона отримує пенсію у розмірі 1230 гривень, а чоловік — 1837 грн. Тобто, пенсія Ганни Єгорівни не перевищує податкову соціальну пільгу, яка встановлена у розмірі 1710 гривень, а пенсія Григорія Семеновича — перевищує.

Для довідки. 1710 гривень — податкова соціальна пільга у 2015 році, встановлена на основі значень мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму у відповідності до норм Податкового кодексу України.

За роз’ясненням ми звернулися до Новосанжарського управління праці та соціального захисту населення. Начальник управління Наталія Гомля повідомила, що цього року призупиняється (а не скасовується. — Авт.) надання пільг 855 мешканцям району.

Щодо ситуації, яка склалася з наданням пільг родині Бутко, ми отримали ґрунтовне роз’яснення. Оскільки пенсія Григорія Семеновича перевищує розмір податкової соціальної пільги (1710 гривень), то йому надання пільги призупиняється. Але оскільки пенсія Ганни Єгорівни менша за податкову соціальну пільгу і складає всього 1230 гривень, то жінка буде продовжувати отримувати пільгу як «дитина війни» — і 25 % на електропостачання, і 25 % на газ.

Єдине, що змінюється для родини, — це обсяг газу, який вони можуть оплатити за пільговою ціною. Якщо минулого року пільга була у обох членів подружжя, вони могли використовувати на місяць 394 куби газу, то у цьому опалювальному сезоні їм потрібно буде вкластися у 236 кубів.

— Як бачите, призупинення пільги у одного члена сім’ї, який є «дитиною війни», не тягне за собою скасування пільги іншому, який також має цей статус, — пояснила Наталія Гомля. — Крім того, одержання пільги не завадить родині Бутко (як і будь-якій іншій) звернутися до управління ще й за призначенням субсидії.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 жовтня 2015, 08:59 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації