Вхід | Реєстрація

У Кобеляках відкрили меморіальну дошку Юрію Сітяєву

У Кобеляках відкрили меморіальну дошку Юрію Сітяєву

Сьогодні в Кобеляках відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки Юрію Сітяєву, кобелячанину, який загинув у зоні АТО.
Плиту встановили на загальноосвітній школі №2.

Захід організували і провели педагоги й учні навчального закладу. На ньому була присутня мати Юрія Тетяна Петрівна та його рідні. Перед присутніми виступили голова РДА Таміла Шевченко, голова райради Василь Мирошнеченко та міський голова Олександр Ісип.
Право вікрити меморіальну дошку надали учениці ЗОШ №2 та міському депутату Юрію Пронженку, який за влашні кошти замовив плиту.
Для довідки: Юрій Сітяєв народився у Донецьку. Після закінчення школи та Кобеляцького професійно-технічного училища у 1995 році був призваний до лав Збройних Сил України. А вже у 1996-1997 роках брав участь в обмеженому контингенті миротворчих сил на території республіки Югославія. Службу проходив на посаді старшого механіка-водія танку Т-64Б. Був у званні старшого солдата.

У квітні 2014 року в зв’язку з агресією з боку сусідньої держави Юрій добровольцем пішов захищати кордони України. Сітяєва направили охороняти блокпост у населеному пункті Золотий Колодязь, Добропільського району, Донецької області. Там він проходив службу на посаді механіка-водія танку.

За словами очевидців, Юрій загинув від кулі снайпера.

Відповідно до Указу Президента України про відзначення державними нагородами України за особисту мужність та героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності, старшого солдата Юрія Сітяєва нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 жовтня 2015, 14:04 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації