Вхід | Реєстрація

Рятувальники нагадали мешканцям Кобеляцького та Новосанжарського районів правила пожежної безпеки

Рятувальники нагадали мешканцям Кобеляцького та Новосанжарського районів правила пожежної безпеки

17 жовтня співробітники Служби порятунку «101» разом з представниками правоохоронних органів, сільських рад провели профілактичні рейди по Кобеляцькому та Новосанжарському районах. Особливу увагу під час рейдів було приділено людям похилого віку, самотнім пенсіонерам та багатодітним родинам.

Спілкуючись з мешканцями районів, рятувальники роз’яснили громадянам правила пожежної безпеки у побуті, розповіли про причини виникнення пожеж та їх наслідки, навчали правилам поведінки під час виникнення надзвичайних подій.

— Багато пожеж у побуті виникає через людську недбалість, неуважність та нехтування елементарними правилами пожежної безпеки, — розповідали фахівці Головного управління.

Також рятувальники нагадували як правильно користуватися обігрівальними пристроями, електричними та газовими приладами, як слідкувати за станом електромережі.

— Електронагрівальні прилади потрібно включати в електромережу справними. Не залишайте їх без нагляду увімкненими в розетку. Виходячи з дому необхідно усі електроприлади вимкнути, — наголошували співробітники Служби порятунку «101»

Крім того, рятувальники провели роз’яснювальну роботу серед населення щодо виникнення пожеж в екосистемах під час спалювання сміття та сухої трави на відкритих ділянках.

— Спалюючи рештки сухої трави на городах, присадибних ділянках та інших відкритих територіях люди забувають про небезпеку, яку несе в собі неконтрольований вогонь. Також велику небезпеку для екосистеми становлять лісові пожежі, які можуть виникнути через необережне поводження з вогнем під час відпочинку в лісових масивах краю. При горінні сухої трави на узбіччях автошляхів погіршується видимість, що може призвести до виникнення дорожньо-транспортних пригод, —  наголошували фахівці Служби порятунку.

Аби люди не забували правила пожежної безпеки, рятувальники вручали тематичні листівки та пам’ятки.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій нагадує про необхідність дотримання елементарних правил пожежної безпеки. Постійно слідкуйте за станом опалювальних печей та димарів, своєчасно їх ремонтуйте. Слідкуйте за справністю електричних мереж. Не залишайте без нагляду увімкнені телевізори та інші електропобутові прилади. Будьте обережні при палінні та використанні відкритого вогню на горищах, в підвалах, сараях та інших підсобних приміщеннях.


Автор: ГУ ДСНС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 жовтня 2015, 14:29 | Кобеляки | Суспільство
1. Леся / 22 жовтня 2015, 22:37
Що може розказати обкурений Гребенюк
2. коля педченко / 23 жовтня 2015, 07:00
Головне,щоб курив тильки траву,а то курять и в дядькив.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації