Вхід | Реєстрація

Письмак здобув золото на праву і ліву руку

Письмак здобув золото на праву і ліву руку

Кобеляцька рукоборці у складі збірної України виступили на Чемпіонаті світу з армреслінгу.

Із 26 вересня по 4 жовтня у малайзійському місті Куала-Лумпур проходили 37‑і за ліком світові змагання армреслерів. Троє кобеляцьких спортсменів також побували на цьому спортивному святі. Своїми враженнями від поїздки та чемпіонату поділився тренер кобелячан Артем Письмак.

— До складу збірної мали потрапити шестеро наших спортсменів, — говорить Артем. — Таке право вони здобули, виборовши титул чемпіона України. На жаль, кошти на поїздку ми мали шукати самостійно. І тому в Малайзію відправились лише троє спортсменів: Яніна Назарько, Марина Левченко і я, у якості учасника й тренера.

Як розповів спортсмен, свій перший день у Куала-Лумпурі вони присвятили знайомству з місцевими пам’ятками культури. Кобелячани побували в знаменитій печері Бату, Національному зоопарку та оглянули центр міста.

— Узагалі, Куала-Лумпур — це місто контрастів, — продовжує Письмак. — Місцеві жителі сповідують іслам. Вони дуже відрізняються від туристів. Здивувало те, що їхні жінки на пляжі купаються одягненими і в хустках. Ми без проблем призвичаїлись до екваторіального клімату.

Самі змагання проходили в готельно-розважальному комплексі «Берджая». Помірятися силами сюди прибули близько 800 найсильніших рукоборців із 50 країн світу. Українська збірна складалась із 25 учасників та 5 тренерів.

— Перші два дні змагалися спортсмени до вісімнадцяти років, — каже Артем. — Яна Назарько виступала у ваговій категорії до 60 кілограмів. Як не прикро, та надмірне хвилювання завадило їй показати всю свою майстерність. Двічі Яна порушила правила у боротьбі зі шведкою, тим самим зайняла із семи претенденток шосте місце. А її конкурентка дійшла до третього.

Далі настала черга проявити себе у Марини Левченко. Ця спортсменка виступала серед дорослих у категорії до 50 кілограмів. Марина боролось потужно, зайнявши четверте місце на ліву руку та п’яте на праву.

Зі слів Артема, це прекрасний результат для кобелячанок, оскільки вони спробували свої сили проти іменитих спортсменок із Росії, Словаччини, Казахстану, Бразилії, Японії та інших країн. Врахувавши, що ще в минулому році Марина виступала серед юніорів.

Також у цьому чемпіонаті взяв участь і сам Письмак. Артем виступав у категорії до 90 кілограмів. Серед 29 претендентів кобеляцький спортсмен був дванадцятим на праву руку. А наступного дня проходили змагання параармреслерів. Тут Артем здобув золото, перемігши у фіналі на ліву руку грузина, а на праву — турка.

Від імені кобеляцьких армреслерів і від себе особисто Артем Письмак подякував аграріям, завдяки фінансовій підтримці яких спортсмени змогли побувати в Малайзії:

— Шкода, що керівництво держави не приділяє належної уваги цьому виду спорту. Ми одна з небагатьох збірних, яким довелося самостійно шукати кошти для поїздки. Сподіваємося, що в подальшому ситуація зміниться і армспорт отримає гідне фінансування.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 жовтня 2015, 15:51 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
1. Игорь / 22 жовтня 2015, 19:30
Молодцы
2. Андрейко / 24 жовтня 2015, 23:04
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Держава в якій правлять дебіли В Америкі Артем уже був би мільйонером а в Україні просить гроші у фермерів щоб поїхати на змагання
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації