Вхід | Реєстрація

Мільйон із басейну витратили на благоустрій

Мільйон із басейну витратили на благоустрій

До редакції тижневика «ЕХО» звернулася жителька райцентру, яку хвилює, де поділися кошти, котрі кобеляцька влада планувала вкласти в будівництво басейну.

Нагадаємо, що у жовтні 2012 року до бюджету Кобеляцької міської ради у вигляді мита надійшли 1 мільйон 458 тисяч гривень. Тоді російський агрохолдинг «Бєлгранкорм» придбав за 157 мільйонів решетилівський м’ясокомбінат. Угоду завіряв кобеляцький державний нотаріус Юлій Чернявський. Згідно із законодавством, півтора мільйони держмита були зараховані до бюджету Кобеляк. 400 тисяч мали освоїти міські депутати. 1 мільйон 100 тисяч гривень переходили у вигляді субвенції до районного бюджету. Ці кошти планувалося витратити на будівництво критого басейну.

Керівництво району прийняло рішення, що комплекс прибудують до дитячо-юнацької спортивної школи. Та далі розробки проектної документації справа не зайшла. На неї виділили 125 тисяч. А доки документацію розробляли, її вартість зросла до 180.

На цьому будівництво зупинилось.

Про подальшу долю коштів кореспонденти «ЕХО» дізналися в секретаря міської ради Сергія Галушка. Сергій Станіславович розповів, що майже відразу із 400 тисяч 100 депутати направили на продовження ремонту вулиці Стародніпропетровської, 98 — на придбання фідроендоскопа для районної лікарні. Інші 200 тисяч витратили на потреби міста. Щодо субвенції до районного бюджету, то, згідно домовленості, гроші перераховувались у кілька етапів:

— Спочатку у 2013‑му було направлено 600 тисяч. Протягом року з цієї суми витратили лише 30 тисяч на оплату геодезичних обстежень. У кінці грудня 570 тисяч повернулись у міський бюджет. Роботи з будівництва було припинено. 1 мільйон 70 тисяч гривень залишились у міста.

Зі слів Сергія Галушка, їх освоїли протягом двох років.

— У 2014‑му 100 тисяч пішли на придбання контейнерів для побутових відходів, — продовжує секретар міськради. — 57 400 — капремонт ритуального майданчика на міському цвинтарі, 332 — капремонт дитячого садка № 2 «Золотий півник» (заміна опалення, вікон, дверей та інше). Усього на ці заходи витрачено 500 тисяч. Залишок, 600 тисяч, перейшов на 2015 рік.

Як пояснив Сергій Галушко, ця сума була включена в загальне перевиконання бюджету, котре становило 3,5 мільйона гривень. Із цих коштів у 2015 році майже 2 мільйони витратили на ремонт вулиць і тротуарів у райцентрі, 1,5 — на вуличне освітлення та благоустрій міста.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 жовтня 2015, 15:06 | Кобеляки | Фінанси


1. народний контроль / 30 жовтня 2015, 18:50
ці кошти помогав відмивати філоненко він і мовчав пока житулька не звернулась.
2. народний контроль / 30 жовтня 2015, 18:53
нехай нові депутати іпровірять кошториси.правда там і обновився галушка.
3. Миролюб / 30 жовтня 2015, 18:57
Якщо Сан Санич нормальний, то треба свою роботу почати з ініціювання проведення аудиту і повноцінної ревізі в тому числі і дитячих садочків на предмет фактично виконаних робіт. І тоді воно "повлазить" ще й не таке. Тоді активісти і захисники Ісипа трішки притихнуть.
4. Миролюб / 30 жовтня 2015, 18:58
До речі, хто чув, кажуть його начальником у дурдом мітять. Це символічно.
5. Масон Вазон / 30 жовтня 2015, 19:15
4.Миролюб
«о речі, хто чув, кажуть його начальником у дурдом мітять. Це символічно.»

Валєра, а я чув, що ти гомосєк і педофіл. Це вельми прозаїчно.
А щодо аудиту дитсадків, то тільки такі невігласи, як ти Валєра-Шаріков не знають, що вони вже майже рік фінансуються із районного бюджету. Ну, Шаріков, мля. А ми котов душілі, душілі.Валєра, а Швондєром твоїм Копелець буде?
6. Миролюб / 30 жовтня 2015, 19:39
5.Масон Вазон
« щодо аудиту дитсадків, то тільки такі невігласи, як ти Валєра-Шаріков не знають, що вони вже майже рік фінансуються із районного бюджету.»

Ти спочатку статью почитай, а потім критикуй. Там про які роки йдеться?
7. Масон Вазон / 30 жовтня 2015, 19:47
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
6.Миролюб
«Ти спочатку статью почитай, а потім критикуй. Там про які роки йдеться?»

Валєра, я статтю уважно прочитав, Але суті це не змінює.Чи ти думаєш, що Галушко такий дебіл, як ти і в нього в документах щось не зійдеться? А я чомусь думаю, що зійдеться. А жаба Валєра, вона таких як ти й задушити може.
8. Миролюб / 31 жовтня 2015, 10:51
12.Масон Вазон
«Знаєте, яке ви можете западло зробити Дяченку чи Галушку чи Ісипу? Вкусити, коли смоктатимете. »

Може так статися, що й тобі там нічого буде смоктати, хоч ти більше всіх тут за них активність проявляєш.
9. Тамара / 31 жовтня 2015, 23:57
Не нападайте так на Сергія Станіславовича. Він мені декілька років цьом цьомики в однокласниках посилав, а ви його паплюжите. Він людина підневільна, йому сказали акта на котли підпиши, він підписав. Я чула що йому зовсім мало коштів перепадало. Він рішає зараз як піти на суддю бо мені писав що за дипломом він сан-юрист. Планував до Дяченка юристом а тепер суддьою. Робив би в мерії може для нас і краще було б.
10. Феміда / 1 листопада 2015, 02:15
Тамара С.,дура ти набита,не розголошуй таємницю слідства.Ти в суді працюєш, виженуть на)(уй з роботи.
11. ооо / 1 листопада 2015, 09:56
Люди добрі! Невже ви не помічали, що є люди достойні, мудрі і, на жаль, скромні!Їх не так багато, бо сьогодні бути таким-це бути лузером! А є пристосувальники! Вони як паразити-пристосовуються до способу життя в новому організмі! На мою думку,99% чиновників-це пристосувальники(тому ні про яку чесність у них мова, навіть, не йде).Це я щодо Галушка...
12. Андрейко / 1 листопада 2015, 17:39
Як Ісипа не вибрали відразу появились умні патріоти які все знали
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації