Вхід | Реєстрація

«Середня пенсія зросла на 93 гривні»

На щотижневій раді ветеранів Ніна Кравченко, начальник управління Пенсійного фонду в Кобеляцькому районі, розповіла про зміни у виплаті пенсій.

Як повідомила Ніна Михайлівна, згідно Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про державний бюджет на 2015 рік» № 704‑VIII від 17 вересня 2015 року, з 1 вересня підвищено прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, із 949 гривень до 1074. Цей Закон набрав чинності з 20 вересня.

— Вказаний показник є основою розрахунків розмірів пенсії, надбавок та підвищень до неї, — говорить Ніна Кравченко. — У зв’язку з цим, органами Пенсійного фонду проведено відповідні перерахунки з урахуванням розміру прожиткового мінімуму (1074 гривні) для осіб, які втратили працездатність.

Зі слів доповідача, перерахунки пенсій проведено за віком; за віком при неповному стажі; у разі втрати годувальника; по інвалідності (для інвалідів І та ІІ груп). Інші види пенсій за наявності в отримувача І та ІІ груп інвалідності також підлягали перерахунку відповідно до нового прожиткового мінімуму.

— Враховуючи зміни до частини 3 ст. 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», які внесено на період з 1 квітня по 31 грудня 2015 року, такі перерахунки здійснено і працюючим пенсіонерам, — продовжує Ніна Михайлівна. — Крім того, з підвищеного розміру прожиткового мінімуму розраховано: мінімальні розміри пенсій, доплат і підвищень; додаткові пенсії інвалідам війни та іншим інвалідам із числа військовослужбовців; мінімальні розміри пенсій по втраті годувальника членам сімей військовослужбовців; розміри підвищень, передбачених Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань»; пенсії за особливі заслуги перед Україною; мінімальні розміри пенсій по інвалідності внаслідок аварії на ЧАЕС.

Із розміру прожиткового мінімуму на одну особу з розрахунку на місяць 1330 гривень проведено перерахунок надбавки, передбаченої Законом України «Про донорство крові та її компонентів» в розмірі 10 відсотків, що становить 133 гривні.

Перерахунки пенсій по району з 1 вересня цього року проведено 95, 6 відсотка пенсіонерам від загальної кількості. Середня пенсія зросла з 1328, 93 гривні до 1422. Тобто, на 93, 58 гривні.

На завершення начальник управління Пенсійного фонду наголосила, що в жовтні пенсіонери отримують пенсії в нових розмірах із доплатою підвищення за вересень. Тому слід врахувати, що в листопаді грошові виплати будуть меншими на суму доплати за вересень.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 листопада 2015, 09:07 | Кобеляки | Фінанси


1. ооо / 1 листопада 2015, 09:41
Що це за знущання над народом? Ціни виросли у три рази, а доплати до пенсій і зарплат в 0,7? Це така політика держави? Порошенко з мільйонера став мільярдером за рік, а у українців розбіжність між бідними і багатими зросла до шестидесяти разів, хоча експерти твердять, що навіть в сім разів ця розбіжність є критичною для держави і може вибухнути бунтом невдоволення(при янику ця розбіжність складала двадцять з чимось разів).От і маємо, як говорили у Савіка Шустера:"Україна вагітна новою революцією!"
2. Монах / 1 листопада 2015, 15:26
2.ооо
«(при янику ця розбіжність складала двадцять з чимось разів).От і маємо, як говорили у Савіка Шустера:"Україна вагітна новою революцією!"»

4.ооо
«А у батальйонах зріє зневага й лють до влади, тому на батальйони їм розраховувати не прийдеться.»

А чого ви кіпішуєте. Вас же попереджали. Отут Філон писав статтю з заголовком "Не кажіть, що вас не попереджали". Це коли Майдан колотили. І не один він писав. Те, що Україна вагітна революцією, також не дивно. Вчіть історію. Спочатку була лютнева революція, а після неї була жовтнева. Так і в нас може бути. Тільки радіти нічому, бо при владі залишаться ті самі і ті Беніні батальони будуть відобляти свої гроші, а не робити вам щось корисне. Буде вам ще й 33-й, ви вже й хрестів наставили... сами собі.
3. Андрейко / 1 листопада 2015, 17:36
Зараз правлять внуки тих хто робив голодомор
4. ветеран / 1 листопада 2015, 20:49
7.Андрейко
«Зараз правлять внуки тих хто робив голодомор
8. Миролюб / сьогодні, 17:57»

Зараз правлять внуки тих, хто палив Хатинь, вирізав поляк на Волині і...
5. Монах / 2 листопада 2015, 16:16
15.ооо
«Народ протестував проти влади Януковича-і, як на мене, правильно робив! »

Може й правильно, але одна справа протестувати, а зовсім інша - робити збройний переворот по чужому сценарію. Чи до вас це й досі не дійшло?
15.ооо
«А зараз-нам не подобається свавілля Порошенка і Яценюка! Маємо право переобирати негідних!!!»

Маєте право, ніхто ж не заперечує. Цих ви вже не хочете скидати, будете переобирати? Ну, спробуйте, переоберіть. Ще ж треба виборів діждатися. А ці вибори показали, що вони народу подобаються. Підрахуйие скільки в райраду пройшло. Тільки майте на увазі, що юля, пеця. яйця, каплін - це голови одного дракона.
6. Микита / 3 листопада 2015, 11:17
який там адмінресурс.Люди перестали думать , мовчки ідуть і вкидають ті папірці , не знаючи , що там і написано.А ті хто хоч трохи думає , просто не пішли , українське законодавство не передбачає ніякого вибору.Громадяни позбавлені права обирати і бути обраними , все вирішують гроші.
7. член ДВК / 3 листопада 2015, 21:25
23.ооо
«Я знаю, навіть, на якій дільниці і чому...»

Коли оце кажуть що "підтасували"виникає асоціація -очі витріщені і кричать" Слава Україні, героям слава" де треба де й не треба. Та не можливо на дільниці тасувати.Висипаються з урни бюлетені і кругом столу куча спостерігачів і кожен бюлетень по одному перекладається і всі на нього дивляться.
8. турист / 4 листопада 2015, 06:56
25.член ДВК
«н бюлетень по одному перекладається і всі на нього дивляться.»

Взагалі-то треба рахувати,а не перекладати та дивитися на них,якщо ви не в курсі.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації