Вхід | Реєстрація

На Полтавщині спостерігається сплеск дитячої злочинності

На Полтавщині спостерігається сплеск дитячої злочинності

Рівень дитячої злочинності з початку року у Полтавській області зріс на 63,7%.

Цей невтішний факт на щотижневій апаратній нараді констатувала начальник кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Полтавській області Жанна Ахіджанян. Вона повідомила, що найтяжчі з цих злочинів —  крадіжки, грабежі, розбійні напади та злочини, пов’язані з наркотиками. 70% зареєстрованих злочинів були скоєні в період з 15:00 до 21:00, тобто коли діти після школи не були нічим зайняті.  Причому учасниками протиправних дій стали 195 неповнолітніх. З них 75 — школярі та  60 учнів ПТУ; 42 — раніше судимі.

Жанна Ахіджанян зазначила, що найголовніший чинник, який призводить до дитячої злочинності, — це соціально-психологічні умови, в яких розвивається дитина. Серед них: матеріально-побутові умови, стосунки з батьками, педагогами та однолітками, відсутність повноцінного дозвілля тощо. Непоодинокі випадки, коли дитина зростає в сім’ї, де скоюється насилля. З початку року зафіксовано 64 таких фактів.  Також в області високий рівень вживання неповнолітніми алкоголю та тютюнопаління. Так,  органами кримінальної  міліції спільно зі структурними підрозділами управління у справах дітей, молоді та спорту під час рейдів виявлено 152 такі факти. Загальна сума накладених під час рейдів становить 510 тисяч гривень.

— Причину такої невтішної статистики я вбачаю у не організованому дозвіллі школярів. На сьогоднішній день в області відкриті різноманітні гуртки, але більшість з них працюють на платній основі. Не всі батьки мають змогу сплачувати за них. Окрім того, безкоштовні заклади не можуть похвалитися різноманітністю направлень, а нинішню молодь і без того зацікавити важко, — зазначила Жанна Ахіджанян.

Голова Полтавської ОДА Валерій Головко зазначив, що залучення дітей до корисного та змістовного позашкільного дозвілля залежить від бажання. І не лише батьків, а й педагогів, обов’язок яких — забрати дитину з вулиці.

— Якщо ми до цих проблем будемо формально підходити, то з нашим майбутнім за кілька років у нас будуть великі проблеми. У дитини є графік дня, пріоритети — чим їй цікаво займатися. Це ті критерії, які мають лягти в основу профілактики дитячої злочинності. Бо зараз  дитина випадає із нашого поля зору. Тому давайте заходити в практичну площину роботи і вирішувати проблему разом.


Автор: Прес-служба Полтавської ОДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 листопада 2015, 17:26 | Полтавщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації