Вхід | Реєстрація

Новосанжарська пауерліфтерка стала кандидатом у майстри спорту

Новосанжарська пауерліфтерка стала кандидатом у майстри спорту

У Полтаві відбувся Кубок Полтавської області з класичного пауерліфтингу. Команда Нових Санжар у складі чотирьох чоловік відстоювала честь залу.

Першою виступала Вікторія Сагань у категорії до 57 кілограмів. Займається пауерліфтингом сьомий місяць. Це був її другий виступ. У місті Миргород Віка зайняла третє місце зі станової тяги. По суті у Полтаві був її перший повноцінний виступ, що складався з трьох вправ. На присід замовили 95 кілограмів: чітке виконання. Далі —100 кілограмів: виконано. Але судді були об’єктивні: кілька сантиметрів не вистачило до зарахування вправи. Пожала спортсменка 50 кілограмів. На тязі одразу замовили 125 кілограмів (у Миргороді Віка підняла 100). Вихід на поміст — і звання кандидата у майстри спорту! Це десятий кандидат залу пауерліфтингу Новосанжарської ДЮСШ. Другий підхід — 130 кілограмів. Третій підхід — особистий рекорд: 135 кілограмів. Вікторія зайняла друге місце, а також друге місце у абсолютному заліку. Наша спортсменка поступилась лише майстру спорту Анастасії Зоріній.

За майже сім місяців тренувань — КМСУ! Такій наполегливості можна тільки по-доброму позаздрити. Маленька тендітна дівчина досягла мети, не жаліючи себе, дотрималась режиму харчування, тренування і здобула над собою маленьку перемогу!

Другим виступав уже досвідчений спортсмен Сергій Яремко (категорія до 53 кілограмів, власна вага 49 кілограмів). За свої тринадцять років він має вже не одну перемогу. Але кубок був серед дорослих, тож і хвилювання вистачало. 100 кілограмів — присід, 65 — жим лежачи і 135 — тяга. У сумі — 300 кілограмів: упевнена перемога, перше місце і виконання І-го спортивного розряду (дорослого!)

Олександр Рукас у категорії до 66 кілограмів — найтехнічніший спортсмен команди. У присяді встановив власний рекорд: 160 кілограмів. Пожав 82,5 кілограма. Підняв штангу в тязі 185 кілограмів. Зібравши суму в 427,5 кілограма, він з результатом КМСУ посів перше місце на п’єдесталі пошани.

Категорію до 83 кілограмів представляв Валентин Дьяченко. Він також брав участь у миргородських змаганнях, а от такого рівня змагань у нього ще не було. Для результату Валентин почав тренуватись за три місяці. Присід виконав з результатом 155 кілограмів, пожав 95 кілограмів. А от тяга з результатом 210 кілограмів дала змогу не тільки «засвітитись» у колі пауерліфтингу, а ще й виконати І-ий спортивний розряд. Нагадаю, що федерація пауерліфтингу України офіційно визнана у світі і виконані розряди фіксуються в Спортуправлінні, а не на «коліні», як буває у федераціях-одноденках. Тобто, це вже серйозний результат.

Підсумовуючи виступ спортсменів, маємо: два виконання КМСУ, два перших місця, два других, два виконання І-го розряду. Такий виступ команди — мрія кожного тренера. Вітаємо спортсменів! Самі змагання були проведені на високому рівні. Заслуга в цьому президента федерації Полтавської області Дмитра Ніжніченка та суддівської бригади професіоналів.


Автор: Юрій Стрюк, директор Новосанжарської ДЮСШ, тренер з пауерліфтингу


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 листопада 2015, 14:10 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації