Вхід | Реєстрація

1200 кубів на сезон

1200 кубів на сезон

Соціальну норму у споживанні газу змінено: відтепер виділяється не 200 кубічних метрів газу на місяць, а  1200 — на весь опалювальний сезон.

Про це у "10 хвилинах з прем'єр-міністром"  заявив глава уряду Арсеній Яценюк.

— Уряд ухвалив рішення щодо запровадження так званої соціальної норми: кожна сім'я, яка використовує природний газ для опалення власної оселі, отримує соціальну норму 200 кубічних метрів газу на місяць за ціною, яка вдвічі менша ніж ринкова ціна газу - 3600 гривень, а не 7188? — зазначив Яценюк. — Ми провели аналіз обсягів споживання природного газу в будинках, які в середньому опалюють 76 квадратних метрів площі. Він складає протягом опалювального сезону 1218 кубічних метрів газу.

Згідно результатів аналізу, уряд ухвалив рішення змінити систему надання соціальної норми.

— Раніше ви отримували 200 кубометрів газу на місяць, — пояснив Арсеній Петрович. — Якщо ви зекономили і спожили в жовтні не 200, а 100 кубічних метрів, то зекономлені 100  просто згорали. І ви не мали можливості їх перенести на листопад чи інший місяць. Зараз  ми виділяємо не 200 кубічних метрів газу на місяць, а 1200 на весь опалювальний сезон. Тобто, на 6 місяців.

Це дає можливість у місяці, коли споживання газу буде менше, зекономити необхідний обсяг блакитного палива. І  коли температура буде нижча, використати за найдешевшою ціною газ, зекономлений у попередньому місяці протягом опалювального сезону.

 

P. S. Між іншим, Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконною постанову Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики, №583 від 3 березня 2015 року про встановлення нових роздрібних цін на газ для населення.

Та, чи перерахує Національна комісія ціни на газ — дізнаємося згодом. Про це ми відразу повідомимо на сторінках «ЕХО».



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 листопада 2015, 16:37 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації