Вхід | Реєстрація

Урок футболу від Василя Радчича

Урок футболу від Василя Радчича

У матчі 2‑го туру чемпіонату Новосанжарського району із футболу 63‑річний гравець «Омеги» відмінно відіграв матч проти «Маяка», чим викликав заслужену пошану уболівальників, партнерів та суперників.

У професійному футболі гравці починають «зав’язувати» років у 35–40. У аматорському часто грають і до 50‑ти і, навіть, довше. А іноді трапляються такі футбольні довгожителі, які виходять на футбольний газон навіть тоді, коли їхні однолітки вже думають лише про пенсію.

Василю Радчичу — 63 роки. І він, без перебільшення, для новосанжарського футболу фігура просто-таки культова. Багаторічний лідер новосанжарського «Стандарту», потім тренер обласної і численних районних команд. Вихованцями «Василовича» себе можуть назвати кілька десятків не останніх гравців із числа тих, хто і сьогодні виходить на штучне покриття міні-футбольного майданчика. Досі активно грає у футбол і сам Василь Васильович. І як грає! У поточному турі його «Омега» зустрічалася із «Маяком». І Василь Радчич у свої 63 роки відіграв усі п’ятдесят хвилин без заміни! При цьому у кожній другій атаці суперника саме він переривав гострі передачі, блокував удари і не давав пройти нападникам. Ще у першому таймі «Омега» пропустила три м’ячі, а у відповідь забила два. Але весь другий тайм захист, яким керував Радчич, руйнував усі атаки «Маяка». І якби в «Омеги» було кому втекти у контратаку, команда цілком могла б розраховувати бодай на нічию. Так, «Омега» все ж мінімально поступилася: 3:2, але Василь Радчич дав важливий урок багатьом гравцям, які удвічі, а то й утричі молодші за нього.

Решта матчів у вищій лізі завершилася із наступними результатами: «Зоря-1» — «Колос» — 6:4, «Чиста криниця» — «Солод» — 9:4, «Темп» — «Чкаловець» — 4:3.

 

Два голи бійця Коби

У другому турі галущиногреблянський «Гетьман» знову програв. Цього разу — новосанжарському «Водограю» (6:3). Очевидно, що команда із Галущиної Греблі ще не в тій формі, яка дозволила їй минулого року завоювати бронзові медалі другої ліги. Не допоміг галущанам і боєць-десантник Володимир Коба, який на кілька днів приїхав до рідного села у відпустку. Устиг він і першу настановчу сесію провести (як учергове обраний сільський голова), і у футбол за «Гетьман» пограти. Варто відзначити, що Володимир Коба був найпомітнішим гравцем у своїй команді та забив у ворота новосанжарців два голи. Але в наступних зустрічах нападник команді вже не допоможе: повертається до своєї частини.

Не залишають футбол і новосанжарці, які повернулися зі сходу після участі в АТО. У першому турі забив за «Чисту криницю» «атошник» Микола Потягов. У другому турі відзначився голом за «Омегу-2» колишній боєць Євген Каблуков. У матчі із «Чкаловим» допоміг перемогти рідній «Орілі» Олександр Гаврілов із Нехворощі.

У інших матчах другої ліги були зафіксовані наступні рахунки: «Чиста криниця-2» — «Кернел» — 5:3, «Оріль» — «Чкалова» — 5:3, «Зоря-2» — «Ворскла» — 9:3, «Сокіл» — «Старс» — 9:7.
У третій лізі матчі принесли такі результати: «Ворона» — «Омега-2» — 5:4, «Козубівське» — «Дружба» — 7:1, «Маяк-2» — «Лідер» — 8:2, «Оріль-2» — «Сокіл-2» — 8:5, «Штурм» — «Полузір’я» — 4:1.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 листопада 2015, 17:19 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації