Вхід | Реєстрація

Ініціативна група переміщених осіб Гадяча отримає підтримку для розвитку

Ініціативна група переміщених осіб Гадяча отримає підтримку  для розвитку

18 листопада 2015 року  в місті Гадяч, що на Полтавщині відбулась презентація проекту, який покликаний підвищити рівень розвитку активності  новоствореної ініціативної групи переміщених осіб та сприяти їх ефективній суспільній інтеграції в місцевій громаді. Зустріч з представниками засобів масової інформації відбулась в центральній районній бібліотеці ім. Лесі Українки, а організували її активісти Полтавської обласної громадської організації «Твій Світ».
Як повідомив Олександр Чепур, керівник громадської організації «Твій Світ», підтримку проекту надала Громадська ініціатива Крим SOS, що є однією з найбільших ініціатив, яка  впроваджує різноманітні програми для допомоги внутрішнім переселенцям.

В ході презентації організатори акцентували увагу на основних проблемах, з якими стикаються переселенці на новому місці та надавали рекомендації щодо шляхів подолання соціальної ізоляції переміщених осіб. Так, на думку Олександра Чепура, органам самоврядування слід передбачити надання підтримки для переміщених осіб, що мають бажання утворювати різноманітні види місцевих спільнот, спілок, об’єднань.

Перед присутніми також виступила директор Гадяцької центральної районної бібліотеки ім. Лесі Українки Ольга Красюк. Вона переконана, що сам процес переселення є доволі травматичним для людини, відтак більшість переселенців потребують психологічної допомоги. Тому, презентуючи послуги бібліотеки закликала скористатися цими можливостями.

У рамках проекту передбачено проведення тренінгів, виставки, культурно – ознайомчі екскурсії, майстер – клас та сімейне свято. До заходів планують запрошувати і представників місцевої громади.

Наталія Панкова, яка переїхала в Гадяч в результаті бойових дій на Сході України сподівається, що у процесі активної взаємодії, коли  зустрічатимуться представники різних регіонів, можливо буде долати стереотипи і приховані конфлікти. Як зазначили учасники, для країни це блискуча можливість витворити нову якість держави.

Нагадаємо, що захід відбувся завдяки Проекту Фонду стабілізації конфлікту та безпеки Великої Британії  «Посилення участі громадянського суспільства у роботі Міністерства соціальної політики України та процесі національного примирення», який спільно впроваджується  КримSOS з Stabilization Support Services.


Автор: Олександр Чепур


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 листопада 2015, 12:09 | Гадяч | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації