Вхід | Реєстрація

Новосанжарська збірна з шахів — призер чемпіонату області

Новосанжарська збірна з шахів — призер чемпіонату області

Наша команда стала третьою серед збірних районних центрів та міст Полтавської області.

У Миргороді з 25 по 27 листопада відбувся традиційний чемпіонат області з класичних шахів у рамках обласної спартакіади школярів, у якій взяли участь дванадцять найсильніших команд Полтавської області.

Збірна Новосанжарського району готувалась до змагань упродовж трьох місяців. Були проведені відбіркові змагання, чемпіонат району та декілька тренувальних зборів на базі новосанжарського шахового клубу імені Івана Джалого. Головним завданням наших шахістів було здобуття комплекту медалей.

Склад команди майже не змінився: Владислав Черненко (11‑В клас) та Віталій Шмиголь (8‑А) з Новосанжарського НВК, Володимир Гріневич та Оксана Титаренко з Малоперещепинської ЗОШ (10 клас).

Змагання проходили за швейцарською системою в сім ігрових турів на чотирьох кваліфікаційних дошках. Переможець визначався за загальною кількістю набраних очок.

Серед дівчат Оксана Титаренко набрала 5,5 очок і посіла третє особисте місце. Серед юнаків Владислав Черненко отримав 4 очки, граючи на першій дошці — одній із найскладніших, де грають першорозрядники та кандидати в майстри спорту. Віталій Шмиголь досить впевнено дебютував і набрав 4,5 очок (Віталій — один з наймолодших учасників і тренується під керівництвом дідуся, Володимира Павловича). Володимир Гріневич на третій дошці набрав 2,5 очки. Малоперещепинських шахістів готував Анатолій Береза.

Загальне методичне керівництво з підготовки збірної було на контролі у Леоніда Берези на базі Новосанжарського шахового клубу імені Івана Джалого, де і проходили контрольні шахові збори.

У підсумку збірна району, яка складалася із новосанжарських та малоперещепинських шахістів, поступилася лише збірній Миргородського району, усі учасники якої мають звання кандидатів у майстри спорту. Лише 0,5 очка не вистачило новосанжарцям до другого місця. Кульмінацією турніру була гра між Владиславом Черненком та Микитою Щиробоковим, в якій вирішувалася доля призового місця. По ходу партії Микита запропонував нічию, але Влад розумів, що для команди потрібне залікове очко. І таки довів нічийну партію до перемоги, перегравши досвідченого першорозрядника з Кременчука та забезпечивши своїй команді «бронзу».

У загальному підсумку перше місце зайняла команда Миргородського району (21,5 очок), другими стали шахісти Пирятинського району (17 очок), третє місце посіла команда Новосанжарського району (16,5 очок).

Наші шахісти залишили позаду збірні Кременчуцького, Лубенського, Решетилівського районів, де в командах грають кандидати в майстри спорту та першорозрядники, а тренують їх майстри спорту. Тож це є великою заслугою наших дітей, які на шахівниці продемонстрували свою силу, клас і розум.

Владислав Черненко та Віталій Шмиголь підтвердили норму ІІ дорослого розряду, Оксана Титаренко та Володимир Гріневич виконали ІІ дорослий розряд.

Наша команда нагороджена почесними грамотами та медалями обласного управління з питань фізичної культури і спорту.


Автор: Віталій Баранович, директор шахового клубу


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 грудня 2015, 10:24 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
1. Антон / 13 грудня 2015, 18:35
молодці
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації