Вхід | Реєстрація

Артем Хоманько передає привіт Кобелякам

Артем Хоманько передає привіт Кобелякам

Знаменитий цирковий артист під час своїх численних інтерв’ю різним засобам масової інформації не забуває підкреслювати, що вважає своєю малою батьківщиною саме Кобеляки.

Артем Хоманько є одним із небагатьох кобелячан, котрі мають дійсно всесвітню славу і визнання. У світі знають і пам’ятають лише нині покійного легендарного лікаря Миколу Касьяна. І — Артема. Слава до Хоманька прийшла, можна сказати, у зовсім юному віці. І слава — заслужена власною працею. У 2006 році Артем Хоманько став переможцем найпрестижніших змагань, що проводяться серед жонглерів. Тоді він здобув золоту медаль, котру вручають кращому на той момент жонглеру світу. У фіналі, який проходив у Портленді, Артем переміг серед вісімнадцяти артистів, котрі приїхали на змагання з усього світу. Йому тоді було лише 26 років. А його знаменитий трюк ще й до цього часу ніхто в світі не зміг навіть повторити. Нагадаємо, що лише Артем Хоманько може, стоячи на півтораметрових ходулях, жонглювати п’ятьма булавами і одночасно, утримуючи на лобі спеціальну трубку з майданчиком, нею набивати м’яч. Саме за виконання цього трюку йому й вручили Кубок Лукаса.

Після цієї перемоги про Артема Хоманька написали ледве не всі найбільші газети України, він став героєм репортажів, показаних на всіх провідних телеканалах. І скрізь, і завжди Артем розповідав, що обов’язковою умовою його виступів на різних циркових аренах є наявність у програмі українського прапора. А в інтерв’ю він не стомлювався повторювати, що вважає своєю малою батьківщиною саме Кобеляки. Адже тут живуть його батьки, тут він збудував великий будинок.

Зараз Артем живе звичним «кочовим» життям циркового артиста. Кілька років, згідно з контрактом, виступав у США. Готується до можливих гастролей по Австралії. Нині працює у харківському цирку. Перед Новим роком виступатиме у Дніпропетровську.

Та не лише по великих містах і цирках їздить із виступами знаменитий артист. Протягом усього 2014 року він брав участь у проекті Мінкультури під назвою «Народна філармонія». У ході акції, до якої долучилися кілька українських артистів, Артем Хоманько виступав перед військовослужбовцями української армії, а також перед дітьми із сімей переселенців. Звичайно ж, усі концерти були благодійними.

24 серпня поточного року за видатні заслуги в розвитку вітчизняного циркового мистецтва Артем Хоманько отримав звання Заслуженого артиста України. Відповідний указ підписав Президент Порошенко. А саму відзнаку Артему вручив київський міський голова Віталій Кличко.

Так що, у Кобеляцькому районі живуть і працюють не лише заслужені лікарі та аграрії. Є й Заслужені артисти. Артем Хоманько, користуючись нагодою, передає кобелячанам свої найкращі побажання і сподівається колись отримати нагоду виступити й перед земляками.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 грудня 2015, 17:21 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації