Вхід | Реєстрація

Податковий борг — резерв для наповнення бюджету

Безумовне забезпечення у повному обсязі виконання завдань зі збору платежів до бюджетів усіх рівнів — основне завдання податківців як передумова забезпечення стабільності в державі, подолання кризових явищ та забезпечення виконання соціальних програм в умовах кризи. Одним з факторів, що впливають на надходження платежів до бюджету, є наявність податкового боргу.
Розпорядженням КМУ від 17.07.09р. № 837-р. «Про додаткові заходи щодо мобілізації доходів бюджету у другому півріччі 2009 року» доведено щомісячний норматив скорочення податкового боргу в розмірі не менш як 10 відсотків його загальної суми, що утворився станом на 01.07.2009 року.
Підрозділ погашення прострочених податкових зобов’язань Кобеляцького відділення Кременчуцької на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України №837 від 17.07.09 зобов’язано оприлюднювати перелік платників податків, які станом на 01.08.09 мають заборгованість із сплати податків, зборів (обов’язкових платежів) перед бюджетами. Боржниками з податків та платежів є: сількогосподарське ТОВ «Перемога», ТОВ «Джерело», ТОВ «Леіс», ПП «Фенікс», ДП «Будинкоуправління», СТ «Будівельник», ТОВ «Енерготехсервіс», АФ «Довіра», ВАТ «Луценко», філія фірми «Валтекс», ТОВ «Маяк», ПСП «Батьківщина», «Полтаваспецрембуд», ТОВ АФ «Прапор», ТОВ «Вільховатське», Івашко В.К., Білоус С.В., Близнюк С.Ю., Ганжа С.А., Довгалюк І.Г., Зайцев М. П., Зайченко Н.Ф., Малюта О.В., ПодобаевВ.В., Пронженко Л.Г., Свідерській О.Д., Фещенко Р.Д., Юрченко І А.
За наявності податкового боргу у суб’єктів господарювання основним засобом впливу до боржників згідно чинного законодавства є направлення до них податкових вимог. Так, протягом січня-серпня 2009 року боржникам сформовано 257 перших податкових вимог на суму податкового боргу 99,2 тис. грн. та 9 других податкових вимог на суму консолідованого податкового боргу 110,5 тис. грн. В результаті отримання платниками податків податкових вимог, до прийняття рішення про застосування заходів стягнення, до бюджету сплачено — 167 тис. грн.

Автор: Начальник Кобеляцького відділення Володимир Дрига


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 вересня 2009, 09:41 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації