Вхід | Реєстрація

У лютому «Літератор» відзначить свій ювілей

У лютому «Літератор» відзначить свій ювілей

Нещодавно члени Кобеляцької районної громадської організації «Літератор» побували в решетилівських колег по перу.

Про цю поїздку тижневику «ЕХО» розповів голова «Літератора» Леонід Митько.

— Узагалі, це вже наша сьома поїздка з моменту заснування громадської організації, — говорить Леонід Борисович. — Ми вже зустрічались із любителями поетичного слова в Царичанці, Нових Санжарах, Козельщині. У Полтаві такі зустрічі проходили в педагогічному університеті, музеї Панаса Мирного та обласній бібліотеці.

У Решетилівці члени кобеляцького «Літератора» взяли участь в засіданні літературно-мистецької вітальні «Калинові дзвони», котра діє при відділенні соціально-побутової адаптації районного терцентру.

Усього зустріч тривала майже три години. Поети і письменники з обох районів презентували колегам свої твори. Музичні номери присутнім дарував вокальний ансамбль «Журавка». Учасники засідання поділились своїми творчими надбаннями і авторськими роботами.
— Нам дуже сподобалась творчість решетилівців Миколи Нечитайла, Петра Крата та інших їх земляків, — наголошує голова «Літератора». — А на закінчення зустрічі ми всі разом заспівали народну пісню «Зеленіє жито, зелене».

Дорогою додому кобеляцька делегація завітала в Шевченківську школу, де навчалися доктор історичних наук, колишній ректор Полтавського педуніверситету, професор Володимир Пащенко та член «Літератора» Володимир Чернявський. Кобелячани відвідали музей Пащенка, який педагоги та жителі села створили в приміщенні навчального закладу.
Також Леонід Митько наголосив, що у рядах «Літератора» перебувають майже сто талановитих жителів району. 1 лютого наступного року громадська організація відзначить свій п’ятирічний ювілей.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 грудня 2015, 10:11 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації