Вхід | Реєстрація

Бирка підтверджує факт законного придбання ялинки

Бирка підтверджує факт законного придбання ялинки

Кореспонденти «ЕХО» дізнавалися, скільки коштує хвойне дерево та який штраф накладають за незаконну вирубку.

Кожного року напередодні новорічних свят у Кобеляках значна кількість підприємців займаються реалізацією хвойних дерев. Торгівці, які продають ялинки на базарі, зазначають, що у порівнянні з 2014‑м ціни на зелену красуню майже не змінилися. Її можна придбати від 35 до 120 гривень, усе залежатиме від розмірів та ошатності дерева.

Також ялинки у районі реалізують Кобеляцьке агролісництво (підрозділ ДП ПДЛП «Полтаваоблагроліс») та Кобеляцьке лісництво ДП «Кременчуцьке лісове господарство». Лісничий агролісництва Олексій Лукачов розповів, що підприємство відпускає хвойні дерева за такими цінами:

— Дерево до 1‑го метра буде коштувати 33 гривні, до 2‑х — 45, а до 3‑х — 66. Установа працює за адресою: вулиця Червоноармійська, 43 а (приміщення «Водоканалу»). Та самі ялинки доведеться вибирати на полі, оскільки у нас немає місця для їх зберігання.

У Кобеляцькому лісництві повідомили, що хвойні дерева можна придбати в самій установі по вулиці Лісгосп, 2. Ціна дерева до одного метра становитиме 33 гривні, до 2‑х — 42, до 3‑х — 57.

Для тих, хто вважає щорічне придбання живої ялинки марною тратою коштів і часу, є альтернатива, але за неї доведеться сплатити значно більшу одноразову суму. У міських магазинах штучне дерево, у залежності від його величини, коштуватиме від 180 до 600 гривень.

 

Лісники і поліція — на варті правопорядку

Авантюристів, які надають перевагу незаконній вирубці хвойних культур, одразу попереджаємо, що з 1 грудня розпочалась операція «Ялинка». Цю інформацію повідомив начальник відділу патрульної поліції Кобеляцького ВП Андрій Федоренко. Він наголосив, що рейди проводяться спільно з працівниками лісгоспу та спрямовані на виявлення фактів незаконної вирубки хвойних насаджень, затримання і притягнення до відповідальності осіб, які причетні до цих правопорушень.

— На кожному зрубаному хвойному дереві має бути спеціальна бирка, яка підтверджує факт його законного придбання, — говорить Андрій Федоренко. — Тому під час рейдів перевіряємо як продавців ялинок, так і тих, хто несе їх додому. Згідно статті 65 КУпАп, порушник заплатить від 85 до 170 гривень. Плюс нараховані лісництвом збитки за кожну деревину.

Отож, якщо порахувати лише адмінправопорушення, то виходить, що придбати зелену красуню значно дешевше, ніж випробовувати долю.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 грудня 2015, 10:25 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації